There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

1 vecka avklarad

- januari 19, 2015 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Rapport från första veckan på LCHF-strikt. MATEN: Maten har gått bra. Jag har inte haft några problem alls att sluta med socker, mjöl och alla andra kolhydratrika produkter. Jag har...

Rapport från första veckan på LCHF-strikt.

MATEN:
Maten har gått bra. Jag har inte haft några problem alls att sluta med socker, mjöl och alla andra kolhydratrika produkter. Jag har inte haft huvudvärk, inte varit sugen alls. Nemas problemas.

Vad har jag då ätit?
Tja jag försöker hålla mig till rena råvaror. Kött, fisk, kyckling, tonfisk med lite grönsaker. Då har jag valt bland de grönsaker som har så lågt innehåll av kolhydrater som möjligt. Broccoli, blomkål, champinjoner och spenat. Nån enstaka tomatskiva har det blivit.

Min plan var att undvika nötter, frön och mejerier, speciellt alla mejerier som återfinns i mejeridisken (inte ostar alltså).
Det har gått sådär. Jag har använt en hel del grädde och lite cremefraiche vid tillagningen av maten. Jag har helt enkelt inte fantasin nog än att klara mig helt utan. Dessutom försöker jag få middagen att passa för alla och då är det skönt att laga grytor och mat i ugnen, där allt finns med i pannan.

Min meny har sett ut ungefär så här:
Bulletcoffee till frulle vid 7
1 ägg med majonäs till mellis vid 12
Lunch rester vid 14
Middag vid 18
Kvällsfika (ibland) vid 21, resten av middagen som jag inte orkade vid middagen :D

Jag har inte mätt, vägt och räknat alls. Förutom fettet i min Bullet på morgonen, det väger jag.
Så jag vet inte helt säkert att jag hamnar under 10g kolhydrater/dag men med största sannolikhet så gör jag det.
Min plan är att försöka undvika allt vägande och mätande som triggar min matstörning så jag kör 20/80 metoden istället. Om jag får 80% av gångerna perfekta så gör det inget om de övriga 20% inte är precis 100.
I helgen drack jag vin. Det var väldigt trevligt! Och rött vin och torra vita viner är faktiskt helt OK!

VIKTEN:
Resultatet på vågen idag är -2.1 kg efter en vecka. Jag fick mens två dagar in i veckan så jag vet inte om det har påverkat resultatet. Jag är helt nöjd med mitt resultat!

TRÄNING:
Nope, inte än. Det kommer nog.

MÅTT:
”Alla” säger att man ska mäta sig och jag håller med. Viktminskning syns på fler ställen än på vågen. Trots det har jag valt att skippa det för att ha så lite som möjligt som triggar min matstörning. Allt mätande brukar gå åt skogen för mig. Istället har jag kläder som sitter som nätet kring en kassler just nu, kläder som jag vill/behöver komma i. Arbetskläder.
Dessa ska jag prova igen om en vecka eller två. Att känna skillnaden där är tillräckligt för mig. Jag behöver få dem att sitta skönt igen, då vet jag att jag verkligen lyckats.

MAGEN:
Som GBP-opad är fett inte att föredra. Det vet jag. Men jag tänkte som så att jag har aldrig triggat på fett tidigare så det kan faktiskt funka för mig. Alla dagar har gått jättebra förutom igår och idag. Det kommer bara ”vatten” ur mig. Jag har inte ont, mår inte dåligt men magen är helt klart inte riktigt med på noterna.Får se om det är temporärt eller om det kommer hålla i sig. Har du också en GBP så jämför dig inte med mina resultat. Jag har aldrig varit ”normal”.

KETONER:
Jag mäter blodketoner för att se om jag hamnar i ”optimal ketos”, vilket är mellan 1.5 och 3 mmol/l
När jag körde VLCD så kom jag aldrig över 0.6 mmol/l
Efter en vecka på LCHF-strikt så ligger jag på 1.1 mmol/l
Happy girl!

SAMMANFATTNING:
Det har gått väldigt lätt. För lätt nästan. inget sug, ingen hunger, ingen huvudvärk. Jag trodde inte min kropp skulle köpa den här förändringen så här smärtfritt men det är bara att hänga på och njuta. Om 25 dagar ska jag på Birka kryssning. Det känns som om det borde funka hyfsat. Tur att det är Birka, då kanske jag kan smyga med mig lite kokta ägg och majo till nattmat. För övrigt så borde det funka utmärkt att köpa mat i restaurangerna och bara be om att slippa kolhydraterna. Och bara vin till dricka. Och inga pepparshots…
week-one-done