There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

1000 kcal

- februari 16, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Så räknar jag för lunch på Café Voltaire och en Toscabulle. Om det stämmer på riktigt vet jag inte. Sånt här är helt omöjligt att uppskatta. Efter en snabb Googling...

Så räknar jag för lunch på Café Voltaire och en Toscabulle.
Om det stämmer på riktigt vet jag inte.
Sånt här är helt omöjligt att uppskatta.

Efter en snabb Googling kom jag i alla fall fram till att Toscabullen innehöll 355 kcal. Då får helt enkelt salladen från Voltaire stå för resten.
Grymt god sallad från Café VoltaireEgentligen ska jag väl inte äta Toscabullar mitt i veckan. Speciellt inte när jag dessutom har ätit tre chokladpraliner som jag fick i måndags av Älsklingen. Men jag var sugen och det är inte ofta jag fikar med en stor bulle längre så jag tyckte att det passade bra idag.

Dagen

För övrigt har dagen inte varit särskilt produktiv.
Lite tvättande, bytt lakan, plockat ur ett par tvättkassar, lagat middag, handlat lite mat. That´s it folks.
Ja å så lunchdejten då, som givetvis var väääääry najs.

Och med tanke på lunchdejten så blir det lite enklare middag. För mig blir det bräckt kassler med grönsaker. För resten av familjen blir det kolhydrater till, i form av pasta.
Så är det när man bränner 1000 kcal på ett bräde. Det blir inte så mycket kvar till såna petitesser som middag.

Min mage

Min mage bråkar fortfarande med mig mer till än från. Idag har den bråkat väldigt mycket. Det är tröttsamt att ha ont i magen konstant mer eller mindre och även om jag tar värktabletter som hjälper lite så handlar det kanske om en timme, en och en halv inte mer. Sen river och kniper det igen.

Precis som snygga grannen sa en gång så drar man sig lite för att besöka husläkaren med saker som inte är direkt klockrena och enkla. Husläkaren är en söt asiatisk kvinna som alltid får mig att tänka på nån medicintant från gamla Kina.
Hon är duktig och väldigt grundlig.
Så där så att jag har funderat på hur länge hon kommer få vara kvar. Hon beställer gladeligen vartenda test som finns att ta för att vara säker på sin diagnos.

Frågan är, fattar hon?

Det enda egentliga problemet är att hon pratar kass svenska och själv är jag osäker på hur mycket av det man säger som hon förstår. Inte så komplicerat om man har migrän och behöver förnya receptet, lite svårare att försöka förklara ett magont som sitter i hela mellangärdet och ända ut i ländryggen. Som kommer från och till och utan uppenbar orsak.

Visst jag kan testa själv att utesluta mat, hålla mig till barnmat och undvika allt från alkohol och kaffe till stark mat, fet mat, stekt mat och what ever.
Men jag vill inte.
Jag vill bara veta varför jag har ont och helst hitta ett piller som löser problemet.
Fast det innebär att försöka förklara detta för medicinkvinnan och det drar jag mig för in i det längsta. Dessutom går jag bara till doktorn om jag verkligen inte klarar av att stå ut tills det går över och där är jag inte än.

Nä, inget mer gnäll nu

Dax att ladda lite istället. Combat om 1½ timme.
Då glömmer man lätt en öm mage.
Då försöker man mest orka trycka på genom hela passet, när kroppen skriker ”-Jag orkar inte mer!”
Å magen är den delen av kroppen som just då gör minst ont av allt.

  • Eva

    Din mag bör nog undersökas.. du får lita på att hon förstår mer än vad hon kan prata.. Men den smärtan som du beskriver låter som när pappa hade gallsten.. Kram på dej!