There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

2 sjuka, 4 friska

- februari 26, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det var skönt att vakna i morse helt utan huvudvärk och inte fullt så sjukt trött. Insåg i förrgår att mycket av det jag känt den senaste veckan skulle kunna...

Det var skönt att vakna i morse helt utan huvudvärk och inte fullt så sjukt trött. Insåg i förrgår att mycket av det jag känt den senaste veckan skulle kunna vara symptom för att jag inte äter mitt Levaxin som jag ska så jag ställde burken mitt på köksbordet och har nu ätit Levaxinet i 3 dagar.

Det är ju lätt att undra varför jag slarvar med medicinen men eftersom jag aldrig känt några effekter av den vare sig jag tagit den eller inte så har jag slarvat. Mina värden har mot alla odds varit bra trots det.
I höstas däremot så visade det sig att jag låg lite lågt så jag försökte skärpa mig, och det funkade bra tills jag helt glömde bort det. Låga värden gör det dessutom svårare att gå ner i vikt, vilket jag definitivt vill undvika.

Jag vet inte om det är Levaxinet men jag känner mig bättre och piggare. Hoppas det visar sig på vågen på Tisdag.

2 sjuka

Darling däremot mådde inte alls bra när han vaknade idag så han stannade hemma från jobbet idag. Jätteförkyld, stackaren.

Lilla T mådde inte heller bra och jag vaknade 06.10 av att han var uppe och kräktes. Högt socker, verkligen jättehögt och ketoacidos så hela han luktade aceton. Jag gav honom massor med Insulin och har kollat hans socker säkert 20 gånger idag, om inte mer. Men efter att vi fick ner honom, runt 9 låg han på 14 och sen framåt 11.30 på 5, så har det hållit sig bra.

Blodsocker kontrollDet är ju det som är så svårt att sockret rekylerar så det gäller att anpassa Insulinet så bra man bara kan för att få ut maximalt av det. Rekyler vill man inte ha, så det gäller att tänka till och framför allt ha koll. Sedan lunch har han i alla fall legat under 10.

Stiger under natten, hormoner?

Igår när vi kollade hans socker innan vi gick och lade oss låg han på 8.5 och när han vaknade låg han över 35, (mer än så visar inte mätaren). Eftersom han var så ketonisk borde han ha legat högt en längre tid så jag gissar att han stiger ganska tidigt på natten. Nu blir det till att gå upp under natten och kolla hans socker regelbundet och ge honom extra Insulin om det behövs.

Varför han stiger på det här sättet vet jag inte men jag tror att det har med alla hans tonårshormoner att göra. Det kommer och går i perioder.

4 friska

När alla andra barnen hade skickats till skolan ägnade jag dagen åt lite blandat pyssel här hemma och lite tv-spelande. Jag lagade middag och drog till Sats för fredagspump. Martina var äntligen frisk och äntligen tillbaka så det var rätt igenom ett väldigt najs pass!

Väl hemma igen var det dax för mig och Darling att äta middag och nu sitter jag här som vanligt på fredagskvällen och bloggar till Lets Dance. Efter det är det Solsidan, sjukt rolig serie! Och efter det blir det nog en film.

Helgen bjuder på mer träning, vi ska försöka få till en förrådsflytt och så ska det handlas all mat till nästa vecka. Jag har två träningspass till inbokade under helgen. Jag lär väl göra bägge om de inte krockar med vår förrådsflytt men det räcker med att jag gör ena för att nå mitt 7 timmars mål.

Missa inte

På bloggens förstasida, i högerspalten har jag klistrat några bloggposter som är lite extra motiverande när viktminskning och träning inte går som en dans. Kolla in dem, och hittar du fler inlägg som borde finnas med i listan är det bara att maila mig så lägger jag till dem.

Jag önskar er alla en trevlig helg!