There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

2012, en sammanfattning

- december 17, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Denna förbannade jävla hosta. Den håller mig vaken, river sönder mig inifrån, och jag är stressad för väckarklockan ringer om fyra och en halv timme och jag har inte ens...

Denna förbannade jävla hosta.

Den håller mig vaken, river sönder mig inifrån, och jag är stressad för väckarklockan ringer om fyra och en halv timme och jag har inte ens somnat än. Inte ens lite.

Jag kommer vara så sjukt trött imorgon.

Har tagit Symbicort, Bricanyl och Noskapin. Inte fan hjälper det. De andra hostmedicinerna jag har hemma tål jag inte.

Efter två timmar i sängen klev jag upp. Tänkte att maken kan ju få sova lite i alla fall. Tänkte att te kanske skulle hjälpa, men icke. Tog mer Noskapin, dubbel dos, får se om det är en bra ide.

Så i väntan på att den förhoppningsvis fungerar så tänkte jag tillbringa lite tid med er. Hej på er! Jag vet att det har varit väldigt tunt med inlägg ett tag, inspirationen har lite drunknat i jobb och annat.

Jag började fundera över 2012. Och det första som slog mig var att det har varit ett hemskt år. Men sen, när jag skulle sätta fingret på exakt vad som gjort 2012 till ett hemskt år så insåg jag att det bara är tre saker under 2012 som verkligen är hemska, för övrigt har året varit alldeles fantastiskt!

Och det är så sorgligt när jag inser att tre saker får överskugga allt det andra fantastiska. Och det är så ur-typiskt mig att liksom fastna i det som är jobbigt och det som jag inte kan påverka istället för att skita i det och hålla fast vid allt det som glatt mig.

Jag ser mitt liv fladdra förbi och i det ser jag samma mönster, om och om igen. Hur jag envist ältar, och fokuserar på helt fel saker. Hur jag tror att jag lyckas gå vidare och jobba bort dåliga mönster men allt jag gör är att gräva ner dem, och glömma bort dem en kort stund. Och jag blir så skitförbannad på mig själv när jag inte kan hitta glädjen i att minnas allt roligt men kan hitta så mycket sorg i allt jobbigt.

Ibland känner jag mig så hopplös. Och så felskruvad. Och så trött på mig själv.

Fokusera på allt bra för fan!!!

2012 var året när jag började jobba för första gången i mitt vuxna liv. Jag lyckades dessutom med att hitta ett jobb jag var bra på och en plats där jag verkligen trivdes. Men det allra bästa med mitt nya jobb var mina nya arbetskompisar, framför allt metallskallekompisen som i mångt och mycket förändrade min värld. För jag behövde förändring och jag ville verkligen ha förändring.

2012 var året när jag släppte 80-tals poppen och klev in i hårdrockens värld och nyfiket utforskade olika genrer för att hitta det som tilltalade mig. Power metal och framför allt Sabaton blev min första stora kärlek. Sen kom Opeth med sin progressiva dödsmetal. Jag fortsatte in i folkmetal, vilket nästan var ett måste med tanke på metallskallekompisens folkmetalband som vi ofta pratar om på jobbet.

2012 var året när jag gick på spelningar mer än någonsin och jag insåg att jag faktiskt gillade det. Jag gillade folket, gemenskapen och känslan av att se och höra musiken live, precis framför mig.

2012 var också året när jag åkte på mitt livs första festival. Rockstad Falun. Tillsammans med en fin vän drog jag dit och vi hade det hur roligt som helst! Vilken upplevelse, vilka galna människor, vilken stämning! Jag älskade allt, förutom bajamajorna, men det fanns knep för att klara av dem med. 2013 kommer jag åka tillbaka. Ingen tvekan! Och jag tänker ha minst lika roligt!

2012 var året då jag lärde känna folk från Tyskland och Polen. Och 2013 kan mycket väl bli året då jag åker och hälsar på dem och gör mitt andra besök i Tyskland och mitt första i Polen i så fall.

2012 var jag med om min första Sabatonkryssning och jag hoppas innerligt att det kommer bli fler, för det var helt klart en av de roligaste kryssningarna jag någonsin varit med om.

2012 var första gången jag besökte Mariaberget. Trots att det ligger mitt i stan, hade jag aldrig tidigare varit där. Stan är otroligt vacker därifrån.

Visst låter det som ett helt fantastiskt år! Jag har korsat väg med så många nya bekantskaper och längs vägen även hittat en del nya vänner. Mina gamla vänner ska vi inte heller glömma bort. Jag har många väldigt fina personer i mitt liv. Folk för vilka jag verkligen är tacksam! Vänner som ställt upp, som peppat, lyssnat och tröstat. Vänner som tagit sig tid, för mig. Jag älskar er alla <3

Sen var det de där tre sakerna som bara var skit med 2012.

Vi låter dem va så länge. Fokus på allt roligt istället!

Eller hur?!