There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

4 och en halv

- februari 13, 2015 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Fyra och en halv vecka med LCHF. Vad kan jag egentligen säga annat än att jag mår toppen. BÄST av allt är att alla cravings, allt sötsug försvann samma dag...

Fyra och en halv vecka med LCHF.

Vad kan jag egentligen säga annat än att jag mår toppen. BÄST av allt är att alla cravings, allt sötsug försvann samma dag som jag slutade med kolhydrater. FY FAN VAD SKÖNT!

Nä, jag ångrar inte detta en sekund.

Dagens vikt är 85.7 vilket betyder -0.5 kg sedan i måndags TROTS att jag fick mens precis. Varför det är intressant är givetvis för att jag ska ut och åka båt ikväll. MAO så får vi se hur vikten ser ut på måndag efter ett dygns festande.

Jag har alla intentioner att inte äta kolhydrater under kryssningen. HUR det blir med det får vi se. Men jag har förberett mig mentalt på att jag har bättre alternativ att välja på. Inget moffande av chips innan läggdax för att jag är fyllehungrig! Det är tanken. Inte heller varken öl eller cider utan enbart vin under hela resan.

Jag har som tradition att åpka in till stan så tidigt jag kan på kryssningsdagen för att i lugn och ro njuta av en god öl, (idag VIN) och en god middag, (Fish and chips). Stammisstället är OT som ligger några minuters gångväg från Birka.
Idag är inget undantag, däremot har jag gjort min research!
Menyn hos OT erbjuder både rött, vitt och rosé som funkar för mig. Istället för Fish and chips, (för att jag inte kan äta kolhydrater) så hittade jag en smörstekt spätta med brynt smör och rödbetspure´. Rödbetor är ok, kanske inte i allt för stor mängd bara.

Så jag strävar efter att verkligen få det här att funka. Jag vill kunna LEVA så här, för jag mår bra! Jag mår verkligen bra.
Denna veckan har jag kunnat öka mina promenader och orkar gå mycket snabbare och även tuffare i backar. Orkeslösheten de första 3 veckorna börjar ge sig och jag låter kroppen få jobba så mycket den klarar.
Tanken är att jag ska försöka få in raska promenader varje dag så att jag kanske kan börja jogga om ett par veckor om snön håller sig borta. Konditionen är ju för övrigt SJUKT otränad så jag ska bygga upp det gradvis.
Bara att jag börja känna suget efter att röra på mig igen visar TYDLIGT att jag är på rätt väg.

Magen tycks ha vant sig vid fettet nu och fungerar mycket bättre. Trots min GBP. På tal om magen ska jag testa att sluta med Omeprazol igen för att se om min magkatarr kanske håller sig borta i och med kostomläggningen. Nu har jag ätit Omeprazol dagligen i ett par år så det skulle vara skönt att slippa.

Vikten går åt rätt håll, fast det är olidligt långsamt. Jag hade ju hoppats på att komma i mina sommarkläder men jag har räknat ut att i den här takten får jag sikta på 2016. MEN….
Jag mår bra och kläder är en värdslig sak. Skulle det behövas så köper jag en ny garderob i sommar. Så länge det går åt rätt håll, så länge jag fortsätter att må så här bra så är det värt det att låta det ta den tid det tar.
Det här är ingen diet, det här är en livsstil.
Och vem vet, med lite mer träning framåt vårkanten så kanske det tar fart :D

Det är dock plågsamt att titta i spegeln och se alla valkarna som inte fanns där för bara ett år sedan. Jag känner mig fet, som en heffaklump och jag gillar inte alls spegelbilden. Får konstant påminna mig själv om att jobbar med det och att det egentligen inte spelar så stor roll. Att jag är lika bra med som utan valkar.

Ha en trevlig fredag nu alla. Själv ska jag jobba lite och sen ut på havet och dricka bubbel, DET ÄR OCKSÅ VIN!

Bjussar på ett osminkat kort i nya frisyren.
image

  • Linda

    Bra jobbat!!! :D Ha en underbar kryssning nu och se upp för piraterna!