There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

4 veckor avklarade, 8 veckor kvar

- mars 4, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Tjohoo, min bloggapp är uppdaterad så nu funkar den igen! Hej på er! I helgen började jag och Maken på projekt fixa färdigt huset. Det är ett massivt projekt. Vi...

Tjohoo, min bloggapp är uppdaterad så nu funkar den igen!

Hej på er!

I helgen började jag och Maken på projekt fixa färdigt huset. Det är ett massivt projekt. Vi bor 6 personer (14, 16, 17, 19, 42, 41 år gamla) på 97 kvm! Ni kan tro att vi har mycket saker. Det är prylar överallt!! Finns inte en tom kvadratmeter i huset.

I lördags rev vi ut allt i vår lilla klädkammare på övervåningen. Det är otroligt vad mycket det får plats på typ 7 kvm när man lastar från golv till tak. När klädkammaren var tom var resten av huset nästan omöjligt att ta sig igenom.

Maken tvättade väggar och målade, jag åkte till Orminge och fixade fransar i 3 timmar eller nåt. Fasen vad snygg jag blev! Sen när jag kom hem så började jag och Fisen att rensa bland sakerna. Jiiiisus vad vi rensade. Jag slängde massor. Maken fick köra 20 vändor till tippen med allt skräp medan färgen torkade på väggen. I hallen uppe har vi en garderob. Själva garderoben är köpt men platsen den står på är ett halvfärdigt hemmabygge.

Så vi skruvade loss garderoben och satte in den i största sovrummet. I och med det så tömde vi allt som fanns i garderoben och slängde ännu mer. Sen åkte jag och köpte en större garderob som ska upp på samma plats. Men först ska det fixas klart. Garderoben stod liksom överst i trappen där räcket satt från början. Vi slet bort räcket, byggde ut golvet lite över trappan och skruvade dit garderoben.

Men golvbygget blev bara halvfärdigt. Nu med garderoben borta så bygger Maken klart det och fixar snyggt. Fisen och jag byggde ihop den nya garderoben som ska stå där när det är klart, nu ligger den och blockerar så ingen går och ramlar ner och slår ihjäl sig i trappan.

För att få plats med allt rensade jag ytterligare tre garderober i stora sovrummet. Jag slängde så mycket så att allt som behövde sparas fick plats. Fast sovrummet är ändå ett kaos. Man får klättra för att komma in till sängen. Makens kläder som var i klädkammaren ligger nu i högar på golvet och väntar på den nya garderoben. Garderobens dörrar och lådor är också i sovrummet tillsammans med en stor resväska som stod i klädkammaren men på nåt sätt ska få plats i förrådet sen… Just det, Maken hade en hög byrå som också ska slängas sen, men som just nu står i sovrummet och väntar på den nya garderoben.

Jag hann också med en sväng via Ikea för att köpa golv. Jag valde ett ljusgrått som jag tyckte var superfint. Vi ska lägga golvet i klädkammaren för när det går, när allt är tillräckligt klart, ska Tim få flytta in dit. I bakhuvudet tänker jag att jag borde köpt golv till hela övervåningen på samma gång, så att det inte blir problem med färgskiftningar och sånt senare, men det är just nu helt omöjligt att lagra hemma. Det finns inte plats.

Nåja.

Det var den helgen det. Och med helgen så var matveckan över. Måndagens vägning resulterade i -1.7 kg att lägga till de tre tidigare veckorna och TOTALEN på 4 veckor blev -7.5 kg. Jag känner mig nöjd. Det börjar kännas att mina kläder sitter lösare. Även fast jag hade hoppats på -10kg

Från och med igår så slår jag alltså mitt eget rekord (hur länge jag kan följa en VLCD-diet) med en dag varje ny dag. 8 veckor kvar men det känns förvånansvärt görbart. Om två veckor är mitt första mål uppnått, att klara av 6 veckor (och helst gått ner 10 kg). Det firar jag med att ta helt ledigt från VLCD fredagen den 15/3-söndagen den 17/3. Jag vet redan nu att jag kommer få lida men en god middag på stan, öl med kompisar, godis, biobesök, födelsedagsfika och en familjemiddag ska det bli. Om inte kroppen sätter stopp långt tidigare.

Måndagen den 18/3 kör jag vidare med 6 veckor till, sen räknar jag med att jag är klar. Kommer troligen äta de påsar som blir över när jag fasar in vanlig mat. Känns som ett bra sätt att hitta matvanor som funkar för mig. Jag är klar i slutet av April, målet är att ha nått min målvikt, gärna några kilon under den, eftersom man går upp några kilon när man återgår till vanlig mat.

Diklofenak och Omeprazol som jag åt dagligen, länge, har jag nu helt slutat med. Magkatarren tycks ha läkt ut, eller hålls i schack av min braiga kost och foten/fötterna mår mycket bättre efter att jag börjat använda stödstrumpor. Detta var ett mål när jag började med min detox, att komma bort från dessa piller, och det målet är nu avbockat som avklarat!

Tragiskt nog blir inte konditionen bättre av att man går ner i vikt. Tyvärr måste man träna, för att den ska bli bättre. Jag känner mig som om jag varken har muskler eller kondition. Flåsar och frustar i uppförsbackarna och tycker matkassarna är tunga. Jag leker lite med tanken på att ta upp joggandet framöver, men det känns just nu äckligt jobbigt att bara tänka på.

Ska spara den tanken i 4 veckor och kolla hur den känns sen. Nåt MÅSTE jag göra. Kanske känns mentalt lättare att tänka sig att jogga när jag väger lite mindre.