There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

6 dagar kvar nu

- augusti 26, 2011 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Idag har jag bodyscannat mig själv. Det var inte en allt för upplyftande insikt men jag visste ju att jag har gått upp i vikt under sommaren. Egentligen ska jag...

Idag har jag bodyscannat mig själv.
Det var inte en allt för upplyftande insikt men jag visste ju att jag har gått upp i vikt under sommaren.
Egentligen ska jag vända det hela och se hur fucking jävla sanslöst det är att jag inte har gått upp mer än vad jag har gjort.
Resultatet är plus 3.6 kg, plus/minus några hg.
Kommer inte exakt ihåg vad jag vägde innan jag gav upp.
Jag har gått upp ett år sedan förra bodyscannen och jag hör Anna Ankas hemska röst i huvudet, som skäller på mig för att jag låtit  det gå så långt.

Bodyscan

Vill ni också veta hur gamla ni är på insidan, så välkomna hem till mig på en fika. Nu är det ju inte åldern som är det väsentliga i vilket fall, utan de andra siffrorna som visar mängden muskler, fett och ben i kroppen.
Det är där man ser förändringen när man bränner bort fettet men ökar i muskler så att vågen ser ut att stå stilla fast kroppen krymper.

Dagens "att-göra-lista"Dagens ”att-göra-lista”.

Jag som förut gick upp i vikt bara jag tänkte på en bulle har nu kommit till läget där min kropp inte suger åt sig varenda kalori jag stoppar i den.
Inbillar jag mig i alla fall.
Efter många år med matstörningar var min kropp sån att den sög i sig allt, som en svamp. Allt lagrades in som om jag skulle vara beredd att svälta i sju svåra år, vilken dag som helst.
Det i sin tur gjorde att min vikt pendlade enormt.
Det här är första gången som jag har ätit ”allt” och mycket men ändå inte ökat i vikt mer än ”normalt”, med tanke på att jag lade ner träningen helt under samma period.

Så jag är inte så ledsen över mina knappt 4 pluskilon. De ska jag gå ner lika snabbt som jag gått upp dem och förhoppningsvis, om jag får önska mig nåt så kommer jag gå ner mer.
För jag stod stilla i nästan ett år innan jag gick upp i vikt. Och jag tyckte verkligen att jag försökte ”allt”, men fick inga resultat. Eller ja, jag fick lite resultat men vikten hände det inte mycket med.

Då tänkte jag att det kanske är kroppen som håller på att ställa om sig till att fungera nu när den får mat, får träning och får jobba på riktigt.
Det är ungefär det jag tänker nu med.
Kroppen kanske har släppt den värsta hickan efter att varit berövad mycket under många år och insett att nu får den det den faktiskt behöver. Nu hoppas jag den är redo att jobba.
För den ska få jobba hårt!

KontoretNär ungarna är i skolan, blir köksbordet mitt kontor.

Med mindre än en vecka kvar tills jag börjar min 30-dagarsutmaning, som om den fungerar bra, säkert kommer förlängas, har jag idag förberett mig med att gå igenom träningsprogrammet.
Jag och styrketräning, vi är ju inte direkt kompisar, tjenis och bundis om man säger så.
Jag har tidigare inte alls gillat styrketräning och efter mer än ett år på Sats, har jag fortfarande bara varit i gymet två gånger, för att kolla på andra som tränar.
Men nu ska vi bli såta vänner. Det blir jag och styrketräningen och löpningen. Vi kommer umgås en timme VARJE DAG och det ska bli sååååå roligt.

Och en bra start på en ny vänskap är väl att bekanta sig med varandra, så jag har gått igenom övningar och set för att förstå vad det är jag ska göra. Och pratat med PT:n om kosten de dagar jag utöver styrketräningen kör klass.
6 dagar kvar nu.

Helgen som är på god väg, är fylld av roliga upplevelser. Ikväll ska jag till Stockholm Ink Bash. Har aldrig besökt den förut så det ska bli spännande! Vem vet, kanske kommer jag hem med en ny piercing, jag är bra sugen i alla fall.

Imorgon ska jag träffa Anna och hundarna :D

Ninja

På söndag ska jag till Scandinavian Sport & Fitness Festival 2011. Lika bra att gå dit i träningskläder va? Frågan e om man behöver ombyte?

Nästa lördag ska jag jobba på Les Mills Super Saturday i Globen.
2000 deltagare!
Det ska bli sjukt roligt och säkert slititgt som ett träningspass eller två. Läste att de har 43 pallar step lådor, ca 50 pall BODYPUMP® vikter, 2000 cyklar osv. Allt detta ska förflyttas från pallar ut i lokaler, plockas fram och bort och sedan packas ner igen.
Hur som helst så är ni på väg dit kanske vi ses där!