There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Affärsplan GoJ

- augusti 27, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Igår ägnades hela dagen åt att färdigställa affärsplanen för Grisen och Jag. Det var verkligen givade, roligt och inspirerande att sätta alla tankar och beräkningar på pränt. Har vi en...

Igår ägnades hela dagen åt att färdigställa affärsplanen för Grisen och Jag. Det var verkligen givade, roligt och inspirerande att sätta alla tankar och beräkningar på pränt. Har vi en hållbar affärsidé? Har vi räknat rätt på inkomster och utgifter? Hur stor del av pengarna behöver gå till marknadsföring? Kommer det finnas pengar kvar till lön?

Och hur ser egentligen själva affärsidén ut? Vad har vi för drömmar och mål? Vad är det vi vill erbjuda?

Affärsplanen är ett måste för ett företag.

Efter det så skrev jag in mig på arbetsförmedlingen för troligen första gången i mitt liv. Eller nä, jag var nog inskriven när jag var runt 20, för jag vet att jag hade Arbetslivspraktik, och det måste ju kommit från Arbetsförmedlingen.

Det är inte för att jag i första hand söker jobb som jag skrev in mig. Det är för att de erbjuder stöd till nystartade företag och det stödet ska jag söka. Det skadar ju verkligen inte med lite hjälp på vägen.

Idag ska mina reklamflyers levereras. Sen har jag 2500 flyers att dela ut i brevlådor, till kunder och några ska jag se om jag får lämna på strategiska ställen.