There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Akoha

- mars 24, 2009 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Nu ska jag berätta om ett nytt spel som jag ska börja spela och jag hoppas att ni som läser tycker att det verkar så roligt att ni också hänger...

Nu ska jag berätta om ett nytt spel som jag ska börja spela och jag hoppas att ni som läser tycker att det verkar så roligt att ni också hänger på.

Akoha är ett företag från Montreal i Canada. De två grundarna Austin Hill och Alex Eberts, slog sina kloka huvuden ihop i en diskussion om framtidens online underhållning. Vi pratar roliga saker på Internet i kombination med styrkan i internetforum och det personliga deltagandet. Det här var starten till Akoha.

Så här skriver Akoha om sig själva (min egen fria översättning)

Om många samlas kring samma frågor kan vi förändra världen till något bättre

När många spelar tillsammans över Internet så representerar det mer än bara ett roligt tidsfördriv, det ger oss också en chans att kunna förändra. Vi tror att kraften i spelet kan överbygga våra meningsskiljaktigheter och förena oss över hela världen för att tillsammans engagera oss i bra gärningar som aldrig förr.

Come play it forward – Spela vidare med oss

Att spela med andra är så mycket roligare än att spela själv. Den sociala biten i spelandet tillsammans med Internets oändliga kapacitet att förena oss runt hela vår planet har skapat en plattform för att enkelt kunna ha roligt, vara social och samtidigt göra något bra för någon annan. Genom att kombinera spelet,  Internetforum och Internetsamhällen drömmer vi om helt nya typer av spel som både kan vara informativa, underhållande, sociala och skapa möjligheter att kunna se världen på ett helt nytt sätt.

Vad är då Akoha egentligen?

Akoha är ett spel som pågår lika mycket ”på riktigt” i vår fysiska värld som ett virituellt spel som sker över Internet där spelidén går ut på att du gör små snälla saker för någon annan. Uppdragen för Akoha spelare hittar du på spelkort (tänk dig Pokemon kort). På kortet står det vad som ska göras. Korten kan ha uppdrag som ska utföras i vår riktiga värld eller virituellt över Internet. När du som en Akohaspelare utför dina uppdrag kommer du att stiga i graderna som spelare, få möjlighet att rekrytera fler spelare och samtidigt kunna sprida dina goda gärningar runt jorden. Akoha korten innehåller uppdrag som ”Ge bort en timme av din tid, ”Skänk någon en bok, ”Få någon att le” & ”Bjud någon på en kopp kaffe”.

I motsats till stora virituella spelvärldar där allt endast sker virituellt har Akoha lyft ut stora delar av spelet till vår fysiska värld och låter dem ske på riktigt, här och nu genom att använda vårt vardagsliv som en enorm spelplan med oändliga möjligheter. Akoha är enkelt att spela tillsammans med dina vänner och din familj och när ni gör det blir ni också en del i Akohas virituella värld och platsen ni bor på blir en del av Akohas virituella världskarta.

På Akohas webbplats kan ni sedan följa era goda gärningar, se vart era spelkort tar vägen och dela foton och videoklipp från era uppdrag.

Akoha är fortfarande i Betastadiet och endast öppet att spela för de som har fått ett Akohakort av någon annan eller de som går till Akohas webb och köper sig en kortlek. Startkortleken kostar 5 dollar plus porto.

Tanken på att vara med och sprida goda gärningar vidare tilltalar verkligen mig som tror på karma. Det är helt i linje med det jag tror på fast med lite extra lullull. Inte nog med att jag får chansen att vara extra snäll jag kan ju dessutom sedan följa min goda gärning på Akohas webb för att se vart just mitt kort tagit vägen. Självklart ser jag i framtiden också en massa påbyggnadskort med olika inriktning. Kort för att främja stödorganisationer och miljön. Kort med partyinriktning att använda speciellt under fester. Personliga kort som man kan skapa själv. Det finns ju hur många möjligheter som helst.

Klickar du här kommer du till en sida som i form av en tecknad serie berättar mer om hur man spelar Akoha. Gå dit och kolla!

Uppdateringar kommer när jag kommer igång med spelandet och var beredda på att vara delaktiga. Snart är det just du som får kortet ”Bjud en vän på en kopp kaffe” och din tur att skicka det vidare!