There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Allt förutom träning

- mars 31, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Prick 10 väcktes jag av Fisen som frågar om hon får lägga grädde i Obojen hon gjort till sig och killarna. Fisen hade i vanlig ordning lagat frukost och rotat...

Prick 10 väcktes jag av Fisen som frågar om hon får lägga grädde i Obojen hon gjort till sig och killarna. Fisen hade i vanlig ordning lagat frukost och rotat fram lite överbliven grädde sen vi åt pannkakor i veckan. Så vi klev upp och kom ner till dukat bord. Kaffet färdigbryggt och 4 koppar varm Oboy med grädde på barnens platser. Inte illa.

Planen var att städa idag. Jäkligt tråkigt men sånt som måste göras. Fast planen förändrades. Först skulle jag köra några barn till Maxi för att köpa billigt godis (49 kr/kg). Sen skulle jag skjutsa andra barn till Haninge C för lite shopping. Sen skulle jag förbi Thailaan och köpa lite spännande ingredienser till ännu mer spännande mat. Sen valde jag att åka förbi ÖB, för att shoppa hoummus, baba ganoush, pitabröd, oliver och sånt till lunch.

Så när jag väl var hemma igen lagade jag lunch. Ja, så mycket lagande var det inte. Jag tömde 4 burkar som jag blandade ut med krossad vitlök, citron och olivolja och sedan lade upp i skålar. Sen hällde jag upp oliverna i skålar och skar pitabrödet i snygga trekanter. Till det serverade jag vegetariska vårrullar som jag värmde i ugnen i 20 minuter. Så det var inte så avancerat, men väldigt gott.

 

Efter lunchen passade jag på och klippte Ninjans klor medan Maken gjorde en latte till mig.

Sonen, 17-åringen, som kom hem 1 & 1/2 timme sent igår (02:30), har gjort illa armen. Så jag bad honom att ringa närakuten så han får det kontrollerat. De hänvisade till Nacka som har tillgång till röntgenutrustning och sonen fick tid 17:50. Så snart är det dax att dra iväg igen. Snälla mamman skjutsar givetvis. Och snälla mamman har dessutom köpt godis till Sonen, trots att man kan undra om han förtjänar det.

Men jag minns hur jobbigt det var när jag var i samma ålder och även om han driver mig till vansinne emellanåt så minns jag väl att i andra ändan, dvs från hans sida sett, så var det också jävligt jobbigt, alldeles för ofta. Så jag skäller och på vissa punkter är jag stenhård men i annat är jag ofta mer generös än jag från början tänkt mig.

Skönt nog städade Maken huset medan jag var borta före lunchen och han får sköta tvätt och middag medan jag är i Nacka, men att sitta där och vänta är inget jag direkt längtar efter.

Spännande lördag *not*, men ibland måste man. Träningen ligger jag lågt med till på måndag. Då jäklar ska jag inte låta löpbandet vinna. Faktiskt så är det rätt skönt att bara slappa och låta träningsvärken passera helt och hållet.

Himmel: Kopparbergs äppelcider extra torr och naturgodis

Helvete: Snö och kallt. Stackars spirande Krokusar.