There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Andra halvan av Sportlovet

- mars 1, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

Sportlovets tre första dagar har passerat snabbt. Jag har haft fullt schema, men också fått massor gjort. Idag är första dagen när jag inte har så många ”åka-hemifrån-grejor” planerade. Idag...

Sportlovets tre första dagar har passerat snabbt. Jag har haft fullt schema, men också fått massor gjort. Idag är första dagen när jag inte har så många ”åka-hemifrån-grejor” planerade.

Idag tänkte jag titta närmare på FÖDELSEDAGEN som närmar sig med stormsteg. 10 veckor kvar nu, och jag behöver verkligen börja planera. VI…BEHÖVER…PLANERA…, för sedvanligt firar jag med min ständiga vapendragare Eva.

Sen är det Turkland som hägrar. Ska vi komma iväg i år, behöver det bokas snart. Datumet är vi alla ganska eniga kring, det är mer en fråga om vi ska åka till samma hotell, eller testa nåt nytt.

Sen behöver jag hämta ut ett paket på posten med kanyler och stickor till blodsockermätaren. Jag ska åka förbi Toyota och ta ett snack med dem, för på måndag ska bilen in på service. Utöver det ska jag åka förbi tippen med min välanvända, gamla, ihoptejpade dammsugare som äntligen bytts ut mot en nyare och yngre modell.

Jag fyndade en dammsugare på Maxi igår, för bara en tusenlapp. Det var kanske inte mitt smartaste fynd, just nu, när det ändå var skralt i kassan, men just precis då kändes det så rätt.

Igår var jag även iväg med Lilla T till Sveriges visserligen enda, men GRYMMA butik för stora fötter. På Grand Shoes får man förutom all service man kan tänka sig, ett stort urval av ALLA SORTERS SKOR för fötter från storlek 48 och UPPÅT!

De har bra priser, är ALLLTID trevliga, ger grym service! och har ett utbud man kan drömma våta drömmar om, om man lidit av att det är svårt att hitta skor i större storlekar. Jag kan bara rekomendera er att titta in i deras snygga webbutik, eller besöka deras showroom i Hägerstensåsen, vilket är det jag brukar göra. Då får ni ofta träffa butiksinnehavaren Fredrik som kan allt om sina produkter och lite till. Han är dessutom väldigt trevlig.

(Det jobbiga är bara att jag alltid vill kalla honom Johan, så jag vågar aldrig säga hans namn…jag och min miffofobi för att alltid kalla folk vid fel namn.)

Och det bästa av allt är att de har inte ett enda par skor i min storlek. Annars hade även jag shoppat mig blå, men med 37/38 så är man helt körd som kund hos Grand Shoes.

grandshoes.se, tipsa alla ni känner med stora fötter!

Lilla T blev jättenöjd med sina nya skor. Storlek 49.

Efter skoshoppandet, ja det var då vi hamnade på Maxi och snubblade över dammsugaren. Våren visade sig från sin allra bästa sida. Solen sken och det var 10 grader varmt! Det till och med doftade vår!!!!

Kolla in Blimpen. Jag känner mig så fet. Ändå drar jag in magen för att inte se så Blimpig ut. Mitt fokus flyttas och jag gick från skitbra koll på maten till hårt arbetande och tränande. När jag försökte få de delarna av livet att funka släppte jag taget om maten och helt plötsligt var jag fast i mackträsket. IGEN. Jag som skulle dra ner på kolhydraterna.

Nu när jag verkar få ihop både jobb och träning, parallellt med familjelivet, så ska jag dra ner på kolisarna och äta mer proteiner. IGEN. Jag börjar idag. Men på måndag börjar jag på nytt schema så jag lovar inget. Inte ens jag klarar av att göra allt på en och samma gång.

Så länge man inte ger upp, kan man alltid försöka en gång till.

Igår drog jag till Sats i Handen redan 16:30. Väl framme ställde jag mig på ett ledigt löpband och startade appen i mobilen. Vecka två, dag två. Jag kör ett nioveckorsprogram där man ska träna tre pass i veckan. Målet är att kunna springa 5 km när man e klar.

Jag känner mig tveksam, de korta intervaller jag springer idag är asjobbiga, men nånstans ska man börja och kan Linda springa halvmaran, ja då ska väl jag klara 5 km.

När jag var klar på Sats i Handen slängde jag på mig jackan och tog min väska och åkte till Sats i Farsta. Där var jag inbokad på Body Combat för Marco. Vi körde nya releasen (51:an va?) och även om den är grym så tyckte jag att den innehöll lite knepiga slagkombosar. Jag gillar när det är apenkelt och allt fokus kan ligga på att bara ge järnet, men när jag måste tänka på hur det var slagkombon såg ut så blir det inte samma kraft i slagen. Jag tappade bort mig, missade steg och slag, men det ger sig. Det var första gången jag körde den.

Det var roligt i alla fall med mina träningskompisar och jag kommer sakna dem nu när lovet snart är slut och jag kommer få välja mellan löpning och Bc. Jag kommer inte orka köra dubbelt två gånger i veckan, inte än i alla fall, och löpträningen kommer prioriteras. Jag vet inte heller om jag hinner köra dubbelt.

Så, dax att kicka igång dagen idag.

Vad ska ni göra för roligt?

 • Martina

  Knas, du är ingen Blimp!!! Sluta säg så.

  Jag har en sån damsugare…den är grym :)
  Man hör faktiskt telefonen som ringer om man damsuger. As bra.

  Trevlig helg
  kramis

 • Lotta Karlsson

  Hej Tess, jag följer alltjämt din blogg då den är så trevlig. Idag var jag ute på tradera och såg att någon säljer boken ”din smala lycka” för 9 kr + frakt. Så jag tänkte att då tipsar jag dig för jag tror du skulle tycka om den. Här uppe i Norr börjar sportlovet på måndag så vi har det roliga kvar:-) Hoppas att du får en skön helg. /Lotta

 • http://svartvitkatt.blogg.se Linda

  Så pytteliten du är i bilden längst ner! En minipingla! :)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Puss <3