There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Angående p-avgiften i Nacka Forum, bland annat

- november 29, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

Jag mailade centrumchefen för Nacka Forum, Hanna Strand, häromdagen angående kostnaderna för att stå i deras garage och fick tillbaka vad som känns som ett trist standardsvar. Så här skrev...

Jag mailade centrumchefen för Nacka Forum, Hanna Strand, häromdagen angående kostnaderna för att stå i deras garage och fick tillbaka vad som känns som ett trist standardsvar.

Så här skrev jag:

Hej.

Igår besökte jag Nacka forum.
Jag kom vid 12 och åkte inte förrän strax efter 18, efter en hel dags shopping, lite lunch och fika.
När jag skulle checka ut ur garaget kostade det mig 115 kr i parkeringsavgift.
Detta trots att jag spenderat ett antal tusenlappar under dagen hos er.

Jag förstår att man behöver avgiftsbelägga parkeringen för att få rotation på platserna och förhindra att de utnyttjas av folk som inte är i centrumet men det känns ändå väldigt surt att behöva betala för parkeringen när jag shoppat i centrumet en hel dag.

Därför undrar jag följande.
Går det inte att validera parkeringen som man ofta gör i USA. Dvs. inköp på tex. minst 250 kr i era butiker ger en kod som gör att man slipper betala för parkeringen även efter det att man stått i tre timmar.

Den koden ska kunna hämtas i vilken som helst av butikerna om man kan visa upp kvitton på minst den summan från butiker i Nacka forum det datumet.

För det känns snikigt att behöva betala när man varit en bra kund och det är inte heller lockande att behöva köra ut och in i garaget igen mitt i shoppingen.

Ser fram mot ett snabbt svar.

/Tess

Och så här svarade Hanna:

Hej Tess
Tack för ditt mail och dina synpunkter.

Nacka Forum erbjuder gratis parkering i tre timmar. Det stämmer som du skriver att vi måste avgiftsbelägga parkeringen, dels för att det inte ska bli en infartsparkering, men också för att kunna behålla ett varmt garage som är tryggt och säkert för dig som kund.

Dina synpunkter är värdefulla och givetvis ska vi ta dem i beaktning om det blir aktuellt att göra förändringar med parkeringen.

Hälsningar

Hanna Strand
Shopping Centre Manager // Nacka Forum

Kanske är det för att det är Rodamco som äger Nacka Forum. Är det inte deras centrum som det varit så mycket skriverier om? Hur de tar ut väldigt höga hyror från sina hyresgäster, så mindre företag inte har råd att stanna kvar i centrumen?
Eller tänker jag fel nu?
Det kostar 10 kr /15 minuter i Nacka Forum efter 3 timmar och det tycker jag är riktigt, riktigt dåligt när man är där och shoppar.

Hur som helst så Innebär det att jag i framtiden kommer att köra ut ur garaget och tillbaka in igen om jag vill shoppa mer än tre timmar, och att jag i första hand säkert kommer välja någon annan stans att shoppa än just Nacka Forum.
Det är ju helt klart enklare att bara behöva ställa om p-skivan än att behöva köra in och ut ur garaget.

Jag hörde rykten om att det ska bli ett liknande system i Farsta C snart, med bommar och biljetter. Förvånar mig inte. Jag antar att centrumen har insett att det går att tjäna pengar även på garagen och p-platserna.
Men jag gillar inte det.
Jag tycker att så länge som man är i centrumet och gynnar deras butiker så ska man kunna stå gratis på parkeringen.
Annars kan jag lika gärna betala pengarna till Sl och åka in till stan och handla.

Jag gillar inte heller köpcentrum som tar dyrt betalt för sina toaletter. Spana in muggen i nya Bromma Blocks.
Gratis och jättefräsch!
Så bevisligen funkar det!
Synd bara att det är så långt att åka till BB.

Farsta har i alla fall tagit bort kostnaden för toan, äntligen.
För den är inte trevlig över huvudtaget och dessutom är det helt galet att det finns en enda toa i ett så stort centrum som Farsta.
Där brukar jag istället betala för fika på Café Voltaire och använda deras mugg.
Mycket trevligare!

Toaletter och p-platser är sånt som blir avgörande när det finns massor med centrum att välja på och de flesta butiker finns i alla centrum. Det och matutbudet.

BB har grym mat, jättefina toaletter och p-skiva (om jag inte minns fel). Själva gallerian är inte så stor men jättemysig och härlig att strosa i.

Nacka Forum har enligt mig ett uselt utbud av lunchmat och fikaställen. Toaletten var ok men parkeringen suger. Garaget i sig är jättebra med ett väldigt bra system för att hitta lediga p-platser men det blir dyrt om man vill shoppa länge och bökigt om man vill slippa p-avgiften.
Det finns däremot verkligen många butiker i Nacka Forum.
Bland annat gillar jag starkt Fossil butiken!

Farsta C har också grym mat men supersunkig toa och gratis parkering helt utan både p-skiva och bommar just nu. Dock är det svårare än vanligt att hitta p-platser för rutorna är i så dåligt skick att linjerna inte alls syns längre och på många ställen står folk lite hur som helst vilket gör att det inte ryms så många bilar som det skulle kunna göra.
I Farsta C som har ett ganska roligt utbud av olika butiker gillar jag verkligen Systrarna Voltaires butik med massor med roliga saker att köpa till sig själv eller ge bort.

Port 73 har ingen rolig mat, få butiker men gratis parkering utan p-skiva och bommar. Vad gäller toaletter så tror jag de är gratis.

Haninge C har fått en jättemysig Taco Bar och ett väldigt trevligt fik mitt i centrumet, och man kan hitta god sushi i hålet i väggen mitt emot Bolaget, men tyvärr finns det inga roliga butiker i Haninge C och alldeles för många tomma lokaler.
Toan kostar en 5:a och är inte alltid fräsch.

Sickla har bra mat och det är ett trevligt centrum med ganska hög mysfaktor. Toaletterna var i alla fall ok sist jag besökte dem och på parkeringen använder man p-skiva.

Kista är ett stort centrum, som alltid är trångt, med mycket folk och ungdomar i rörelse. Känns som att man befinner sig på en fritidsgård, vilket inte är så bra.
Centrumet är relativt nytt och helt utan mysfaktor, snarare känner man sig som en råtta i en labyrint.
Kista har en stor Food Court med massor med helt ok restauranger och det är prisvärt men definitivt inte mysigt.
Det är stökigt, trångt och skitigt.
Parkeringen betalade jag för sist jag var där, det är i alla fall garage och bommar och jag är osäker på om jag bara råkade ställa mig på betalparkeringen och om det också finns någon gratis parkering eller om alla platserna kostar.

Vilka centrum har jag missat?

 • Martina

  Skärholmen tycker jag är bra, och vad jag minns så kostar det inte där.
  Länge sen jag var nu men.

  Jag gillar också Bromma Blocks, det var helt klart annorlunda vilket är bra.

  Sen så handlar jag ju inte i 6h så jag ahr inte tänkt på problemet ;), ska jag ha en sån heldag då blir det stan och city för min del.

  kram

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack Martina.

   Skärholmen hade jag missat, där har jag ju varit.
   Ska ta och komplettera listan!

 • Anna

  Heron City, Vällingby, Tyresö, Infra City, Sollentuna (har du varit runt på alla?)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   TACK!!!

   Heron har jag givetvis besökt och Sollentuna för ett decennium sedan.
   Tyresö och Infra City har jag inte varit i.

   Nu måste jag nog åka runt och testa tror jag :D