There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Äsch då…

- juli 28, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Det gick inte så bra den här veckan. Ett plus på vågen, inte så stort, men dock ett plus. Ja, ja, man kan ju inte alltid få ett minus. Det...

Det gick inte så bra den här veckan. Ett plus på vågen, inte så stort, men dock ett plus. Ja, ja, man kan ju inte alltid få ett minus.

Det ska gå, eller?

Det är i program som Biggest Looser som vi lär oss att det minsann ska gå att få ett minus vecka ut och vecka in. Inte bara små minus heller utan gärna flera kilon, varenda vecka.
Det är där vi lär oss att ett litet minus eller, gud förbjude, ett plus är helt otänkbart. Då har vi inte jobbat bra nog, inte kämpat hårt nog, och vi lär oss att vi är dåliga människor om vi inte kan prestera varenda vecka.

Men jag vet bättre.

Det de gör på tv är inte alltid med sanningen överensstämmande. Inte så att jag säger att de fuskar och klipper för att visa upp den bilden de vill, utan snarare så hävdar jag att det de gör varken är sunt eller vettigt. Jag lever mig smalare, jag äter mig mindre och jag tränar för att det gör mig lycklig.

Det finns inget jag inte äter, men jag väljer att äta väldigt många saker, väldigt sällan. Jag väljer att träna för att det är så vansinnigt roligt och för att jag mår så bra av det. Jag väljer livet och anpassar min viktminskning till det, istället för att göra tvärtom.

Jag leder fortfarande

Kompis fick ett minus den här veckan men jag leder fortfarande, om än med bra mycket mindre marginal, jämfört med förra veckan.

Träningen flyter på trots att det är sommar. Jag försöker få till en timme varje dag förutom Måndagar som jag håller träningsfria. Maten känns bra den med. Slarvade lite förra veckan. Hade tappat aptiten så portionerna minskade och kanske var det det som gav mig mitt plus. Den här veckan ska jag försöka äta lite mer igen.

Vänner är bra att haVänner

Den här sommaren har jag tillbringat mycket tid med en av mina närmaste vänner. Det har inte blivit så mycket solande de senaste dagarna men väl gardinshopping, lunchdejt och en massa tjejsnack.

För ett par veckor sedan låg vi istället på stranden varenda dag, både med och utan barn. Medelhavsvärmen har sedan dess släppt greppet en aning om Stockholm och det har bitvis visserligen varit varmt men väldigt molnigt.

Och äntligen har jag med fått åka nedcabbat, i Inkas lilla Barbiebil, fast jag fick klättra in i bilen och tränga ihop mig med ett par långa gardinstänger.

Planering

I Lördags hade vi tjejer som ska till Turkiet en planeringskväll med vin och en massa snack. Det var inte bara vi, våra respektive var också med och vi hade det supertrevligt. Vi kom väl inte fram till så mycket men det var najs att bara prata ihop oss om vårt kommande äventyr.

5-kamp

Nu på Lördag blir det nya äventyr. Det ska bli 5-kamp på Grönan och Darling, jag och Inka ska gå i Spökhuset, vilket vi missade sist vi var på Grönan. Jag gissar att de andra 5-kamparna kommer följa vårt exempel, så det lär nog bli rätt roligt. Det lär nog bli en och annan åktur också och lite gott att dricka.

På söndag natt ska jag ut en sväng till Arlanda för att hämta härliga Veronica med sällskap och på Måndag får vi besök av min Kusin Jessica med familj som kommer och stannar till Onsdag.

Heja Tess

Fortsätt att heja på mig. Jag behöver ett minus till nästa vecka. Jag har ju mina mål att nå, och jag vill verkligen vinna över Kompis.
Så heja på mig, allt ni orkar. Njut nu av sommarsverige, när det visar sig från sin allra bästa sida.

  • labelle

    Bra talat! om att leva sig ner i vikt och så!
    Jag motiverar mig fortfarande här på din blogg genom hur du kämpar på och inte ger upp utan lever ett sunt och friskt liv,
    det är ju det som det handlar om;att ha sunda vanor och att fortsätta.
    Tack för ditt exempel:)