There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Asså fiiiii faaan

- april 13, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jäklar vad långt det var att gå runt Brunnsviken. URK! Hälsans stig i all ära men den här lovade mer än den gav. Den delen av sträckan som var på...

Jäklar vad långt det var att gå runt Brunnsviken. URK!

Hälsans stig i all ära men den här lovade mer än den gav. Den delen av sträckan som var på Hagaparks-sidan, den var mysig. Men efter det att vi kom upp till Frösunda och började gå ner längs andra sidan av vattnet så byttes vår mysiga skogsstig ut mot en gångväg paralellt med E18 eller vad den nu heter och jag kan säga att det var nästan plågsamt att gå där.

Jag kan verkligen inte förstå hur man kan välja att dra sträckningen där. Dessutom var det enormt dåligt skyltat. Vi fick oftast gissa vart vi skulle ta vägen och bitvis tror jag egentligen att vi inte gick där det var tänkt. På pdf-kartan på webben stod det att sträckan var 11 km. På kartan i Hagaparken (den enda jag hittade) stod det 12 km men vi fick det till 14 km.

Jag tyckte det kändes som 15 mil, MINST!

Ska ni gå nånstans så gå inte den sträckningen. Det finns garanterat bättre Hälsans Stigar att välja mellan. Hälsans stig Brunnsviken invigdes 1997 av kungen som den första Hälsans Stig i Sverige.

Jag drog ihop strax över 22 000 steg igår, och med det var jag i alla fall nöjd!

Vi hade med oss Ninja och Samuraj och dom skötte sig jättefint. Det var himla trevligt. Totalt så tog det oss 3 timmar att gå. Det var nog jag som drog ner tiden. Jag hade ätit totalt 400 kcal under dagen och sista timmen halucinerade jag bara om mat. Jag hade noll energi i kroppen. Dessutom är jag inte van vid såna långa pass.

Ett tag tänkte jag att det är nog fan lättare att hoppa i vattnet och simma rakt över än att gå runt hela sträckan.

När jag tränar så kommer jag som mest upp i 7 000 steg i ett sträck utan vila och det här var tre gånger så mycket!

Det var typ hela min dag igår. Efter promenaden släpade jag mig runt på Maxi och köpte middag. Själv valde jag en enorm bit färsk tonfisk 400g (jag åt halva), tillsammans med ett par färska champinjoner, 50g Halloumi och lite machésallad. Senare på kvällen moffade jag i mig 30g valnötter och en snutt av en måltidsbar som smakar som kladdkaka.

Totalt blev mitt dagsintag ca 1400 kcal, vilket är det mesta jag ätit på många veckor nu. Brukar alltid ligga mellan 600 kcal och 1000 kcal men aldrig högre. Jag kände mig väl värd det!

Jag hann också med en två och en halvtimmes fika med fina Martina igår. Och det på bara en stor kopp svart kaffe. Att träffas och prata ikapp var väldans trevligt och det gjorde mig glad att se att hon verkligen verkar må bra!

Nu sitter jag fortfarande i pyjamas. Har precis ätit en bakad jordgubbsshake och till det svart kaffe. Vi ska byta däck på Plurian idag, försöka sälja av moppen och jag ska matplanera och planera lite extra inför veckan nu när ungarna har påsklov. Sen ska jag träna. Vecka 4, sista passet. Hoppas yr.no har rätt så jag slipper göra det i regnet.

Som alltid så behöver det städas och fixas hemma egentligen men det är inte alltid jag ids prioritera det. Det får helt enkelt ligga damråttor i hörnen och grus i sängen. Köksluckorna är fläckiga, sofforna skitiga och blommorna behöver vattnas. Vem fan bryr sig!