There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Att simma med stimmet

- januari 14, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Relationer, ett knepigt ämne. Alla vill vi ju bli omtyckta som vi är, och just för att vi är som vi är. Och ändå så känner jag ibland att om...

Relationer, ett knepigt ämne.
Alla vill vi ju bli omtyckta som vi är, och just för att vi är som vi är.
Och ändå så känner jag ibland att om jag bara visste hur jag skulle göra för att vara precis perfekt i någon annans ögon så skulle jag göra det utan att blinka.

Fast frågan är väl om det skulle vara hållbart i längden? Jag antar att charmen med att allt funkar, ganska snabbt skulle mattas av när man betalar för lyckan med sin egen integritet.

Jag menar…

…allt jag har, som ingen annan har, allt det där som är essensen av mig, det är ju egentligen det jag vill att andra ska uppskatta. Mina knasiga idéer, konstiga fobier & udda sätt. Inte så att jag ska uppskattas just bara för dessa men de är en del av mig, de ingår i receptet så att säga, och tar man bort en endaste ingrediens så är det inte längre JAG, inte hela jag.

Emellanåt kommer jag på mig själv med att tänka att jag skulle göra vad som helst för att ställa saker tillrätta eller för att jag ska bli uppskattad och omtyckt. Men jag vet inte om jag fick chansen och tog den, om jag skulle kunna leva med mig själv sen.

Hur många gånger skulle jag inte ha kunnat undvika jobbiga situationer om jag bara hållit tyst? Hur enkelt hade det inte varit att bara flyta med strömmen och inte ha egna åsikter som går stick i stäv med någon annans?  Det hade varit enklare för alla andra om jag aldrig ställt några krav.

FiskstimMen så funkar inte jag.

Hur mycket jag än önskar emellanåt att jag gjorde det så vet jag att jag skulle gå i tusen bitar om jag gav efter på min bekostnad bara för att få en relation att fungera. Jag vill inte hålla med bara för att göra kompisarna glada. Jag vill inte titta bort om jag tycker att nåt är fel. Jag vill inte ljuga för att någon annan vill höra det, utan ställer de frågan svarar jag ärligt.

Och jag vill att mina vänner gör likadant. Ärar mig med sanningar. Säg inte att allt är bra om det inte är det. Säg inte att du tycker om mig om du inte gör det. Säg inte saker för att göra det enkelt om du ändå inte menar dem. Ljug inte, tro inte att jag inte vet ändå…

För 20 år sedan hade jag sålt min själ för att vara populär och omtyckt. Idag har jag kommit så långt att jag inser att om du inte tycker om mig kan jag inte göra så mycket åt det, trots att jag kanske vill.
Visst kan jag förändras och anpassa mig men jag kommer aldrig simma med stimmet.

  • http://www.viktinfo.wordpress.com Lotta

    Bra och tänkvärda tankar!
    Lotta