There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Balans

- maj 1, 2014 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Det känns som om jag aldrig haft balans i livet tidigare. FÖRE Citalopramen så var jag antingen upp eller ner. Livet var alltid extremt. FANTASTISKT bra eller NATTSVART! Balans kunde...

Det känns som om jag aldrig haft balans i livet tidigare.
FÖRE Citalopramen så var jag antingen upp eller ner. Livet var alltid extremt.
FANTASTISKT bra eller NATTSVART!
Balans kunde jag stava till och det var typ det.
Jag har alltid längtat efter en tid när inte allt är så mycket. Att ständigt leva i en känslomässig berg- och dalbana är enormt utmattande. Och det gjorde många saker i livet mycket svårare.
Försök att hantera motgångar när livet känns som om det tagit slut för att det inte blev som det var tänkt eller som man hoppats.

EFTER mina piller (som är antidepressiva tabletter), så har jag planat ut. För första gången någonsin kan jag hantera saker i livet och de får rimliga proportioner. Jag kan hantera både motgångar och framgångar utan att bli superstressad och balans är mitt nya favoritord!

Efter Exante (efter den 12/5) ska jag bara jobba utifrån BALANS. Jag har redan börjat med en plan som ska ge mig balans på alla nivåer.
Balans i vardagsmotionen, balans i träningen, balans i själen! Jag ska försöka skapa balans inifrån och ut genom bra mat som fyller kroppens behov av näring och planerade dagar med bara Maken som ger hjärtat och själen det dom behöver. När kroppen och själen mår bra tror jag allt annat också blir bra.

Maten tror jag är jätteviktig! Om jag kan hitta en balans i maten, så att kroppen verkligen får det den behöver tror jag att sug och cravings till stor del kommer försvinna. Sen sitter ju gamla vanor hårt och det gäller att skilja på när kroppen säger att den vill äta och när huvudet säger att det vill äta.
E det nåt jag märkt SUPERTYDLIGT nu så är det att vår, sol och värme för mig är synonymt med rose/öl på en uteservering eller på altanen. Och glass! Jiiisus vad jag e glassugen

Mina tankar lutar åt att fortsätta med en kost som är ren och där kolhydraterna får ganska lite plats. kött/fisk/kyckling/Quorn och sojaprotein, grönsaker och bra fetter från fisk, nötter och avokado.
Jag vill gärna ha in såna bra magbaciller, men dom finns i mejeridisken och enbart i kombination med en hel del kolhydrater, så vi får se. Däremot ska jag försöka lägga till mer syrade grönsaker.
Jag har precis börjat äta chiafrön och det ska jag fortsätta med. Dom har gjort min mage väldigt gott!

Frukt i form av bär kommer finnas med trots kolhydraterna (och kanske nåt enstaka äpple). Speciellt frysta hallon som jag älskar och som funkar till massor. Nån mejeriprodukt som Kvarg/yoghurt lär jag nog också använda men jag måste fundera på om jag ska välja riktigt magert eller ett fetare alternativ. Jag har inte riktigt kommit fram till vad jag tror är bättre än.

Jag kommer i vilket fall inte jaga kalorier i nån större utsträckning. Det är nämligen skittråkigt! Jag ska försöka hitta en bra nivå utan att mäta, väga och räkna.
Sen blir det en hel del fest i sommar också. Givetvis!

Min livsplan, som ska gälla från 12/5 till sista Augusti:

Vardagsmotion – minst 10″ steg/dag, 6 dagar i veckan.
Träning – minst 3 pulshöjande aktiviteter (tillfällen) /vecka.
För själen – dejta Maken regelbundet, skapa tillfällen när det bara är vi två
För själen – fokusera på att vara glad, att må bra, att inte stressa. Uppföljning varje månad.
För kroppen – BRA mat, rena råvaror, nyttiga fetter, alla dagar när det inte är fest.

Mina mål under denna period:

Hålla vikten under 72 kg.
Kunna springa 30 minuter utan dödsångest.

Specifikt – gör ditt mål så konkret som möjligt
72 kg
30 minuter

Mätbart – beskriv hur du vet att har uppnått ditt mål
Vägning i slutet av September
När jag inte längre är orolig för om jag ska orka eller inte

Attraktivt – finns det ett eget intresse att nå ditt mål?
Bägge målen är absolut nåt jag vill klara av

Realistiskt – är ditt mål rimligt att uppnå just nu?
Bägge målen är fullt realistiska att uppnå

Tidsbestämt – beskriv när du har tänkt att jobba mot ditt mål
Tiden är satt från 12/5 till sista Augusti

S M A R T är ordet!
tumblr_makltvg50b1qzleu4o1_12801