There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Beef Wellington

- oktober 20, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Födelsedagsmiddagen som inte blev av och som orsakade en hel harang med fula ord från min sida, hamnade till slut på bordet igår. En dag sent. Ut ur kylen åkte...

Födelsedagsmiddagen som inte blev av och som orsakade en hel harang med fula ord från min sida, hamnade till slut på bordet igår.
En dag sent.

Ut ur kylen åkte min Beef Wellington och in i ugnen.
Jag var osäker på hur länge den skulle stå i ugnen men lyckades till sist riktigt bra.
Ett par minuter mindre och den hade varit helt perfekt.

Beef WellingtonHär har vi 1.8 kg inbakad oxfile.
Enligt Gordon Ramsays recept så har en portion följande näringsinnehåll:

 763 kalorier
protein 50 g
kolhydrater 32 g
fett 48 g

Som hittat eller hur?!

Jag ska inte gå närmare in på hur många portioner den här borde räckt till och hur många (få) det faktiskt blev, men alla var rätt nöjda när de såg sina tallrikar.

Inte så illa va?

Jag skar elefantstora bitar till killarna.
Aningen mindre bitar till mig och LillFisen.

Och älsklingen blev nöjd.
Jag lyckades med maten, den blev verkligen grymt god.

Nöjd födelsedagskilleNi ser, det är som en liten elefant på hans tallrik.

Egentligen var det här inte så komplicerat att göra. Det tog bara en hel del prepp-tid och framför allt så tog det tid att kyla ner allt mellan momenten.
Gör man allt jobb dagen innan så tar det inte mer än 30 minuter i ugnen och 10 minuters vila innan det kan serveras.
Här har vi en perfekt nyårsmiddag.

Så dyrt blev det inte heller. Jag räknade ut att jag lade runt 650 kr på hela middagen, då använde jag mina egna svampar till duxellen.
Köttet var givetvis det dyraste med sina 250 kr/kg.
Å andra sidan så ska man lägga ner allt jobb på att verkligen göra det ordentligt, ska man inte fuska med billigt kött.

Missade ni det förut så följde jag det här receptet.
Lycka till!

  • http://Mattiashandley.se Mattias

    Portionsstorleken var faktiskt som om en elefant virat in sig i smördeg och bakat sig långsamt.

    Smaken? Det godaste jag ätit. Någonsin. Alla kategorier. Det här med en sån där… Mums!