There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Blodgivare

- mars 2, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Läste hos Elin om att vara blodgivare. Det var jag förut men då var jag lättstucken. Numer är jag rackarns svårstucken, såpass att jag fick gå hem en gång från...

Läste hos Elin om att vara blodgivare. Det var jag förut men då var jag lättstucken. Numer är jag rackarns svårstucken, såpass att jag fick gå hem en gång från sjukan och komma tillbaka en annan dag, när de inte kunde sätta en nål inför en operation. Efter det meddelar jag alltid att det kan vara svårt att sticka mig och hoppas slippa uppleva det en gång till.

Det är inte ofta personalen lyssnar på mig dock. Alla är ju experter på att sätta nålar, och alla vill prova minst en gång eller två, men när till och med Narkosläkaren får sticka upprepade gånger och verkligen får kämpa för att få dit nålen, så vet jag att jag har rätt. De brukar ju annars ha rätt gott om erfarenhet.

Varför det har förändrats vet jag inte.

Dessutom blir det alltid problem när blodgivningen krockar med migränmeducinen. Tror det behövde gå minst en vecka från det att jag tagit medicin tills jag fick ge blod igen.

Så jag har avslutat min karriär som blodgivare, men det är ju inget hinder för er andra. Att vara blodgivare är enkelt, tar nästan ingen tid alls men kan betyda massor. Tänk dig själv att nån i din familj behöver blod efter en bilolycka och så finns det inget. Sånt får inte hända!

Så här ser det ut i Stockholms läns blodlager just nu:

Min blodgrupp ser rätt ok ut, men det där kan förändras snabbt.

Vet du vad du har för blodgrupp? Jag har B-

Är du inte blodgivare, bli det NU!

Läs mer på geblod.nu