There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Borgbacken

- augusti 12, 2009 - by , in Tips, with no comments -

Vi reste till Helsingfors med barnen. Vi bokade en sista minuten kryssning med Viking Line och for till Borgbacken. Borgbacken har alltid legat mig varmt om hjärtat. Säkerligen är det...

Vi reste till Helsingfors med barnen. Vi bokade en sista minuten kryssning med Viking Line och for till Borgbacken.

Borgbacken har alltid legat mig varmt om hjärtat. Säkerligen är det för att jag bott i Helsingfors under några år och har släkt där som jag besökt under somrarna när jag var liten. Ett besök på Borgbacken var då ett magiskt äventyr de gånger vi hann med det.

Fortfarande tycker jag att Borgbacken slår Gröna Lund utan problem. Borgbacken är mycket mysigare, med en härlig atmosfär och mycket roligare åkturer.

Har du aldrig besökt Borgbacken så kan jag verkligen rekommendera ett besök.
Här kan du läsa mer om Borgbacken, öppettider och priser.
http://www.linnanmaki.fi/se/borgbacken

Borgbacken ligger mitt i Helsingfors. Du tar dig enkelt dit med 3:ans spårvagn. 3T och 3B går åt varsitt håll genom Helsingfors som i en 8:a så det spelar egentligen ingen roll vilken du hoppar på, du kommer till Borgbacken i alla fall.

Åker du under högsäsongen så är det inga problem att hinna med ett besök under den tiden som båten ligger vid kajen.

Vill du ha mer tid på dig så bokar du en hotellnatt och försöker att hinna med ett besök på Högholmen som är ett jättemysigt zoo beläget på en liten ö knappt 20 minuter med båt från Salutorget. Det går också att åka buss ut som då åker från Järnvägstorget.

Här kan ni läsa mer om vilka djur som finns, priser och öppettider:
http://www.korkeasaari.fi/service.cntum?pageId=130229

Vår korta kryssning till Helsingfors var härlig och alla barnen uppskattade hela resan. Vi hann med en knapp timmes shopping i Helsingfors och ett besök på Borgbacken. Båten hade som vanligt en del aktiviteter för barnen som tv-spel och internet.

Nu när barnen är ganska stora behöver vi lyckligtvis inte länge sitta och vakta dem i bollhavet hela kvällen utan vi kunde ta oss en god drink och sitta och filosofera i lugn och ro medan barnen lekte.

[svgallery name=”borgbacken”]