There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

C D G

- november 1, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Här övas det ackord. Men fasiken att jag ska ha så små händer. Det är hopplöst att nå. Sen får jag kramp. Men det går över. Igår lyckades jag inte...

Här övas det ackord. Men fasiken att jag ska ha så små händer. Det är hopplöst att nå. Sen får jag kramp. Men det går över.

Igår lyckades jag inte alls. Strängarna lät pjoooong och sen ett stumt plonk för att jag kommer åt dem när jag inte ska göra det. Idag gick det en gnutta bättre. Några gånger fick jag fram rena ackord. Jag lär nog kunna ackorden, alltså fingrarnas placering, innan jag kan ta dem, men skitsamma. Allt ska ändå tragglas in.

Gitarren ser inte så fasligt stor ut men när jag lägger den i knät kan jag knappt hålla om den. Då känns den enorm. Känns som att jag skulle köpt en ukulele istället.

Fisen suckar och har tråkigt. Ninjan skäller åt henne för att han vill leka. Killarna sover. Och jag pausar med te och ett blogginlägg innan jag ska fortsätta öva ackord. Vad hittar man på en dag som denna? Jag hade tänkt ta bilen till stan med ungarna och sedan fika på hundcafeet och promenera. Men jag har inte fått tillbaka min bil och det är dyrt när alla behöver bussbiljetter. Sen blir det lååångt att gå om vi behöver gå från centralen istället för från Karlaplan som jag hade tänkt. Och vädret ser inte ut att vara sådär himla bra.

Allt Fisen vill göra är att åka och shoppa men det vill verkligen inte jag. Vi bråkar alltid när vi shoppar tillsammans.

Nä, nu ska jag spela lite till så jag blir glad och sen får vi se vad det blir av dagen.