There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Chokladmuffins till FRUKOST?!!!

- februari 17, 2014 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

Hej på er alla! Häromdagen kände jag en sån lust att plocka upp mobilen och ringa Eva. Jag vet inte varför. Jag lät bli förstås, har känslan av att det...

Hej på er alla!

Häromdagen kände jag en sån lust att plocka upp mobilen och ringa Eva. Jag vet inte varför. Jag lät bli förstås, har känslan av att det inte skulle uppskattas, men hade samtidigt känslan av att det behövdes. Ja, ni som inte vet vem det är, lång historia.

Hur som helst, hoppas hon mår bra och att livet rätar ut sig för henne.

Själv mår jag bättre än nånsin tidigare. Alla mina pusselbitar har landat på rätt plats och det känns som om inget kan stoppa mig :D Det är en galet skön känsla av att vara i kontroll, av att vara balanserad, som aldrig förr. Den här gången går det inifrån och ut, vilket får mig att känna att det är nu jag hittat rätt väg.

Finally! Det kanske inte är så himla farligt att fylla 42 år i år i alla fall. Inte om jag äntligen kan sluta leta efter allt som saknats och börja leva i allt det jag har. Och jag har så mycket. Framför allt min alldeles underbara make. Jag älskar dig över allt annat!

Andra veckan av min detox avklarad. Det har gått enkelt och smärtfritt. Resultatet är -1.5 kg denna vecka vilket blir totalt -5 kg sen starten. Det finns de som gör bättre ifrån sig, och de som gör sämre. Jag är nöjd. Har ju som mål 10 kg på 6 veckor och det känns inte omöjligt.

Nästa vecka är matvecka och jag är förberedd, har redan gjort matsedel. Det ska bli intressant att se om maten triggar nåt jag behöver jobba med och om jag orkar äta både mat och pulver (vilket är tanken). Jag har stenkoll på kolhydraterna jag tillför, men vi får väl se om det ställer till det och triggar lusten att äta mer, äta fel.

Jag fortsätter sätta stora stjärnor i kalendern på kylen för varje lyckad dag. Bra motivator för att inte fuska. Jag plockar fram veckans påsar och buntar dem i 7 högar varje måndag, så slipper jag se hur många påsar (hur långt det är kvar), som är kvar. Lättare att ta det en vecka i taget.

Dessutom så missade jag helt ett mål härom dagen. Är inte alls hungrig längre, så det är ett enkelt sätt också att ha koll på att jag äter alla tre påsar varje dag.

Den här veckan är lite extra rolig. På tisdag ska jag på första hjälpen kurs för hundar. Det känns ju spännande! På onsdag ska jag fika med en föräldragrupp för tonåringar med diabetes. Det är också rätt trevligt! Sen har jag ju alla mina söta hundar på dagarna :D

Igår bokade jag dessutom in 14 dagar i Turkland med tjejkompisar. Det ser jag verkligen fram emot!!! Ska bli sjukt najs! Sol, bad och öl. Förutom det ska jag ju på kryssning med maken i sommar och det längtar jag till så jag håller på att gå sönder! Bara vi två!!!! Underbart!

Om nån nu är intresserad så kollade jag ketonerna i morse igen. Fortfarande 0.8 mmol/L Kan mycket väl vara så att jag inte kommer högre. Trots allt så innehåller påsarna ca 60g kolhydrater/dag och de riktigt extrema kolhydratjagarna lägger sig på max 20g kolhydrater/dag. Mig stör det inte, jag är i ketos, även om den inte är optimal, och det är ju egentligen inte det som är det väsentliga. Det är allt det andra. Men jag kollar för att jag är intresserad och för att jag vill lära mig mer om hur just min kropp funkar.

Dagens frukost: chokladshakemix utbakad som två chokladmuffins. Smakar asgott!!!

 

 • Martina

  Hej bruden,
  Jag ska också till Turkiet i sommar, när och var ska ni?
  kram på dig

  • PartyPinglanSE

   Jag åker v 31 och 32 (tror jag) till Alanya :D
   DU då?

   • Martina

    Jag är där 23augusti till 4 september och kommer vara i Mamuthlar, ca 10min med bil från Alanya.
    ogillar Alanya…..lite hur ska jag säga…trashy för mig ;) och för mycket svenskar haha
    vi kanske kan ses en sväng då? över en drink eller så?

    • PartyPinglanSE

     Trashy passar mig och framför allt mitt sällskap!!!!
     Synd att vi inte är nere samtidigt. Jag åker 26juli-9augusti. Hade varit roligt att ses på plats!
     Träffas gärna i El Stockholmo iaf :D