There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Dag 05 – Vad är kärlek?

- december 3, 2010 - by , in 30 Dagar ur mitt liv, with 3 comments -

Från gårdagens mat till det här?! Det var inget litet hopp och jag känner att hur mycket jag än skriver kommer jag inte kunna täcka in allt, men jag gör...

Från gårdagens mat till det här?!
Det var inget litet hopp och jag känner att hur mycket jag än skriver kommer jag inte kunna täcka in allt, men jag gör ett försök. Här har ni kärlek enligt Tess.

Viktigast av allt

KÄRLEK = FÖRTROENDE = RESPEKT!

Älska kan man göra på många sätt. På avstånd, i hemlighet, innerligt, trånande och oändligt mycket. När två älskar varandra uppstår kärlek. I ordet kärlek ryms oändligt mycket och man kan visa kärlek på oräkneligt många sätt.
Kravet för att det ska kunna kallas kärlek är dock att alla sätt man älskar på går ut på att man vill den andra väl i första hand.

KÄRLEK innefattar inte slag, sparkar eller våld överhuvudtaget. Den innefattar inte heller psykisk misshandel, ens i liten omfattning, eller sjuklig svartsjuka. Det faller på ordet RESPEKT. Kan man inte respektera den man älskar är det inte heller kärlek på riktigt. Kärlek ska vara något som bägge partners mår bra av. Kärlek är på LIKA VILLKOR!

OmplåstradDet svåraste

FÖRTROENDET i kärleken är den svåraste delen. Att känna sån tillit till någon annan att man ger bort en del av sitt hjärta och sin själ till den personen.
Att våga utsätta sig själv för en risk att bli ordentligt sårad, det kräver mod. I andra änden står den som tar emot dessa för att förvara på en trygg plats med vetskapen om att med dessa kom samtidigt makten att såra djupt.

Älska

Älska är något som innefattar allt från prylar, shopping och husdjur till vänner, upplevelser och familjen. Vi älskar på så många olika sätt. Nyförälskelsen är enligt mig det allra bästa. En grym adrenalinkick, ett lyckorus och om man tänker efter kan även denna innefatta ett brett spektrum av föremål, inte bara personer.

Det kanske låter enormt ytligt att säga att man kan älska saker, men för mig går det alldeles utmärkt. Jag älskar min mobil (fast den just nu strular lite för mycket), jag älskar min Nespressomaskin. Jag kommer garanterat älska min Ipad när jag har den i mina tassar.

VännerVänner

KÄRLEKEN TILL VÄNNER skiljer sig inte så mycket från kärleken till ens partner. Man hoppar oftast inte i säng med sina vänner (då blir de KK), men man delar allt med dem.
Och man kan bli precis lika sårad av en vänskap som av en partner.
Det är samma förtroende som ligger bakom kärleken och samma respekt som gäller, för att vänskapen ska fungera.
Då pratar jag givetvis inte om ytliga bekanta utan nära vänner. De man kanske inte har så många av men som garanterat fått en bit av ens hjärta.

Drivkraft

Att vi ÄLSKAR, är en enorm drivkraft. Den får oss att ta oss igenom de allra svåraste situationerna, får oss att klara det vi tänker är omöjligt. Den driver oss med sin passion att kämpa för det vi tror på.
Till skillnad från djuren som lever mer efter sina instinkter gör vi ofta precis tvärt emot det vi instinktivt känner, för att följa vårt hjärta, vår passion, för att vi ÄLSKAR.
Vi kan älska med ett URSINNE som kan ödelägga de flesta hinder. Vi kan älska över långa avstånd. Men ibland skulle vi må bättre av att kanske inte blint alltid följa hjärtat.

Sann kärlek

Sann KÄRLEK är ett konstigt begrepp. När vi älskar så älskar vi och när två älskar så uppstår kärlek. Den är väl alltid sann om den är grundad i RESPEKT. I filmer används begreppet för att illustrera den stora, passionerade kärleken som övervinner ALLT. All kärlek har förmågan att övervinna allt, men desto mer man älskar desto längre är man givetvis beredd att gå för att uppnå det man strävar efter.

Tyvärr är kärleken inte alltid EVIG. Den kommer och går och behöver vårdas för att bevaras. Alla människor är kanske inte kapabla till att älska för evigt. Det kan också vara så att det krävs en perfekt kombo av två personer för att kärleken ska hålla och att dessa två jobbar på att bevara sin kärlek.
Jag tror inte att det går att tvinga fram kärlek. Vi kan inte bestämma vilka vi ska älska, och inte heller när vi ska bli förälskade.

SammanfogadeFör mig

Kärlek är livsviktigt för mig. Jag mår som bäst när jag vet att jag är älskad, jag mår som sämst när jag tror att ingen älskar mig. Kärlek har alltid varit en stor del av mitt liv, trots att det i de allra flesta fall handlat om att jag varit olyckligt kär.

Men jag har också upplevt många tillfällen när jag verkligen känt mig älskad och jag har flera i mitt liv som jag älskar innerligt, på olika sätt. En handfull personer som jag skulle göra precis vad som helst för och ytterligare ett gäng som jag garanterat alltid ställer upp på.

Kärlek, när mina barn föddes, när lilla M flyttade in hos oss. Kärlek när Älsklingen tog hand om vraket som var kvar när mamma dog. Kärlek till en man som efter 18 år fortfarande står ut med mig. Kärlek när vänner känns som syskon. Kärlek när någon tror på MIG!
Ja, kärlek för mig kan vara nåt så litet som ett frukostsms, men det är inte saken i sig, det är taken, det är kärlek.