There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Dag 16, #fitnessfighten

- september 16, 2011 - by , in Fitnessfighten, Gott och Blandat, with 2 comments -

Dag 16 i Fitnessfighten och jag ser ljuset i tunneln! Fast mest siktar jag på dag 20, nästa Tisdag då det ska mätas och vägas igen. Känns fortfarande inte som...

Dag 16 i Fitnessfighten och jag ser ljuset i tunneln! Fast mest siktar jag på dag 20, nästa Tisdag då det ska mätas och vägas igen.
Känns fortfarande inte som att det har hänt nåt.
Vissa dagar känner jag mig lika pluffsig som vanligt, andra känns det i alla fall lite bättre.

Fredag idag och helgen framför mig. Känns dock som att rutinerna med mat och träning gör att det mest är samma, samma.
Om vädret är bra tänkte jag mig kanske en eller två långisar i skogen med Ninjan.
Skogen är ju så vansinnigt vacker nu, och det doftar så gott! Kanske en
etapp på Sörmlandsleden?
För övrigt är det FFträning som gäller i helgen med. Tillsammans med Maken, eller på Sats.


Ungarna har varit väldigt duktiga och inte tjatat på snacks och läsk. LillFisen frågade om jag inte kunde äta grönsaker och dipp, och det kan jag ju, om jag moddar dippen lite, så det får nog bli fredags- eller lördagsmyset.

Gårdagens FF träning blev inte den bästa. Jag kände av knäna på löpbandet så i andra omgången Cardio, gick jag mest. Det gjorde att jag skramlade ihop mindre kalorier än vanligt för passet, men jag gjorde det i vilket fall.
Sen kompenserade jag lite med en hundpromenad med Anna och hennes hundar. Ninjan drog som satan i kopplet nästan hela promenaden så det var rätt jobbigt. Jag måste verkligen lära honom gå ordentligt, det är inte roligt när han bara drar!
Kul i alla fall att få sällskap på promenaden!

Jag hade en dipp i träningen igår och i förrgår. Kände mig trasig och orkeslös. Har nu kompenserat upp med lite mer kolhydrater och jag kan säga att humöret känns mycket bättre.
Kan man känna sig deppig av för lite kolisar?
Nu känner jag mig taggad och på gång igen, vilket är härligt.
Speciellt eftersom jag var intresserad av att fortsätta efter dessa 30 dagar men det skulle vara svårt om allt bara kändes jobbigt.

Igår beslöt jag mig också för att inte köra Bp under Fitnessfighten. Ska jag verkligen försöka göra mitt bästa på varje FF-pass så har jag inget över i kroppen till Bp. Den får vänta till lite senare.
Combaten däremot är ju mest kondition så den ska jag behålla.

Just nu känns löpbandet som min största utmaning. Pulsen säger att jag borde orka mer men benen vill inte alls. Jag ligger nästan 10 slag under det jag gjorde från början men benen vill varken snabbare eller längre.
Undrar om det har att göra med hur min vikt är fördelad? Jag är ju störst runt lår och rumpa eller om det bara är så att jag är för svag i benen?

Jag klarar 10 minuter i första setet, på 8.3 men i andra klarar jag inte mer än 3 minuter i taget. Alltså, det blir ju bättre och bättre, jag sprang på 7.5 för några dagar sedan, men det stör mig att benen är så tunga när jag flåsmässigt känner att jag har mer att ge.

Mycket vill ha mer liksom och nu när jag vet att jag kan, så stör det mig att jag inte kan mer och att det fortfarande är så sjukt tungt.
Men, men, det är ju några dagar kvar, så jag hinner kanske förbättra mig ännu mer.
Bara knäna håller.

– Postat genom BlogPress från min iPad

 • http://mammapuhstickar.bloggagratis.se/ Mamma Puh Stickar

  Du är så himla duktig. Jag blir imponerad av att du springer. Jag tror att det är helt rätt att lyssna på kroppen och se vad man kan modifiera i kosten så att orken och lusten kommer tillbaka. Själv hoppar jag också en träning idag efter 4 dagar i rad och benen känns väldigt trötta. Men sen är det bara att fortsätta, jag mår iallafall bäst när kroppen får jobba.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack, jag har nog inte fattat det riktigt själv heller. Att jag springer, fan det trodde jag ALDRIG om mig!
   Efter att ha återinfört kolhydraterna så känns det mycket bättre och jag sprang mina första 10 på 8.5 och de sista i intervaller på 8.5. Inte illa, inte alls illa.
   Dessutom känner jag mig mycket gladare idag än i förrgår. Kan det ha varit kolhydraterna?
   Jag vet inte, men just nu äter jag lunch, lite sådär efterlycklig efter ett riktigt bra pass idag.
   Så det känns som en riktigt härlig fredag!

   Kram å trevlig helg på dig!