There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Dag 20 – Den här månaden

- december 20, 2010 - by , in 30 Dagar ur mitt liv, with 1 comment -

December är ju alltid December med allt vad det innebär. Fast jag stressar kanske en aning mindre än de flesta. Dels har jag tid att prioritera det jag vill hinna...

December är ju alltid December med allt vad det innebär. Fast jag stressar kanske en aning mindre än de flesta. Dels har jag tid att prioritera det jag vill hinna med inför julen, dels har jag verkligen inte några stora krav.

Jag skulle gärna ta familjen och resa bort över julen, om jag hade råd. Men det har jag inte. Så vi förblir här hemma. Själva julafton kommer vi fira hos svärmor i år, vilket innebär att jag kör. Men det är helt ok. Då blir det inte heller så sent utan vi kan komma hem i vettig tid och kanske sitta här hemma och ta ett glas vin och mysa.

Snö kan ju va roligt!Städning & sånt

Städning skiter jag i. Julstädning i alla fall. Vi får inga besök och det är mest jag som retar mig på dammråttorna i hörnen. Det räcker gott med lite dammsugning, moppning och städning av toaletterna. Julgran är ju trevligt och vi har en snygg plastgran i förrådet, ska bara komma förbi och hämta upp den. Sen får nog barnen klä den.

Det bästa med julen är julbordet, sa Stora R, och det värmde mitt hjärta. Inte antalet julklappar eller det sammanlagda värdet utan julmaten, för att den är så god och för att det är så trevligt att äta julbord tillsammans.

December har i år varit fylld med snö och jag har älskat att inte ha min stora bil utan köra runt med Lilla Loppan. Så enormt mycket enklare. Inte så stor skillnad att ratta men just att inte konstant köra fast, speciellt på parkeringen, har varit enormt skönt.

Dagar att minnas

December är oxå månaden när jag minns mamma som mest. Det var i December hon dog.

Lilla M kom till oss i December, på Lucia närmare bestämt, och det firar vi alltid.

Lilla T fyller år i December, den 29:e. I år kommer vi nog fira det med lite fika med familjen bara. Det är alltid så svårt att få ihop nåt vettigt den tiden på året.

På nyårsafton har jag fortfarande inga planer. Jag vill ha fest, men jag har inte bjudit in någon och jag är lite osäker på om folk har tid och lust att komma ut hit. Men jag hoppas på en fest ändå. Det skulle vara roligt!
Sen är inte bara månaden slut utan också året, och vi går in i 2011.
Kanske dax att börja sätta upp mål för nästa år.