There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Dag 22 – Det här upprör mig

- december 27, 2010 - by , in 30 Dagar ur mitt liv, with no comments -

Orättvisor upprör mig, fast ibland är det ju också en tolkningsfråga. Man kan ju känna sig orättvist bemött fast andra kanske inte alls har samma uppfattning. Straffen vi har i...

Orättvisor upprör mig, fast ibland är det ju också en tolkningsfråga. Man kan ju känna sig orättvist bemött fast andra kanske inte alls har samma uppfattning.

  • Straffen vi har i Sverige som är värre för ekonomiska brott, speciellt om du försöker lura staten på pengar, än vad de är vid våldtäkter eller pedofili upprör mig enormt. Det är helt sjukt hur lågt människor värderas när det kommer till att straffa folk som misshandlat, förgripit sig på barn and so on.
  • Folk som inte får den hjälp de behöver när de arbetat och betalat skatt hela sina liv. Stackars pensionärer som blir bortprioriterade och illa behandlade.
  • Skolan, när den inte fungerar. När mobbing och orättvisor förekommer och det är barnen som får betala för att vi vuxna inte klarar av att sköta vårt jobb.
  • Rasism i alla former.
  • Skövlingen av naturresurserna på vår planet.
  • Att politik och ekonomi är det som styr. I slutändan handlar allt om vem som vinner vad, och det är alldeles för få som har alldeles för mycket, och alldeles för många som är nästan helt utan.

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Det finns så mycket sjukt och snett i vår värld. Saker som är så hemska att det är svårt att förstå att de ens existerar. Saker som är ännu svårare att förklara för barnen, som man så gärna ändå vill skona från att se den alldeles för krassa verkligheten emellanåt.

MEN…Alla kan vi göra nåt litet för att förändra det vi tycker är fel och tillsammans kan vi åstadkomma enorma förändringar.
Det ger mig hopp om framtiden.