There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Dag fjorton!

- maj 28, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Så kom halvtidsmålet igår och det passerade lika fort. Jag drog till jobbet, sen vidare till kuratorn, för att slutligen avsluta med en helkväll och två föreläsningar på Scandic i...

Så kom halvtidsmålet igår och det passerade lika fort.

Jag drog till jobbet, sen vidare till kuratorn, för att slutligen avsluta med en helkväll och två föreläsningar på Scandic i Uppsala. Efter föreläsningarna skjutsade jag hem Marie och sen direkt hem och isäng. Klockan hade då precis passerat 23.

Vi börjar med 14-dagars resultatet: -5.4 kg. Inga ketoner.

Det är lite blandade känslor. Jag hade hoppats på -6 kg, men -5.4 är inte heller fel. Jag är inte 100% nöjd med det, däremot är jag 100% nöjd med min insats!

Besöket hos kuratorn igår och föreläsning nummer två under kvällen var skrämmande lika. Det handlade om personligt ledarskap och fokus låg på att för att träna på att tycka om sig själv. Som kuratorn säger, ”-Det har framkommit att du lider av en dålig självkänsla.”

Jag var helt inne på att föreläsning nummer två, skulle vara kvällens höjdpunkt. Torkil Sköld, har prisats för sina bra föreläsningar. Kanske var det just det att kuratorn bara timmar innan sagt nästan samma sak, men med färre ord, eller hans sätt att föreläsa, men han lyckades inte riktigt fånga mig. Dock var det intressant men kvällens absoluta höjdpunkt blev istället första föreläsningen med Erik Thyrell.

Erik var dels asrolig och jag är en sucker för roliga föreläsningar med mycket skratt. Han hade många roliga och kluriga övningar och för min del hade jag gärna lyssnat en timme till på honom! Han började kvällen med att berätta om sig själv och sin bakgrund inom vitt skilda yrken. Bland annat hade han spelat barnteater, som Lilla Skutt, och ska jag hitta det enda som störde mig var att han under föreläsningen lät lite som just Lilla Skutt.

Den rösten och intonationen, ni som sett den tecknade Bamse på TV, vet precis vad jag menar, föll han in i väldigt enkelt. Och känslan blev lite väl barnslig för några sekunder. Annars var han helt lysande och jag kommer ta med mig massor från hans föreläsning.

Vad handlade det om då? Jo, han föreläste om konflikthantering, kommunikation och försäljning.

Idag går jag in i vecka tre! Första dagen, tredje veckan, och det känns skönt. Jag börjar kunna ana slutet på det här och förhoppningsvis början på nåt nytt. Suget efter riktig mat, framför allt efter proteiner, sitter i. Men jag har beslutat att det inte är ett alternativ. Shakes är mitt enda alternativ och det är ingen idé att gnälla över det. Det är mitt val, mitt beslut, och det står jag för.

Dock gjorde jag en sallad igår på jobbet som såg så attans god ut så jag bad Kalle att smaka och ta några tuggor för min del. Den var tydligen precis så god som den såg ut!