There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Dagens mål: 500 kcal #100_procent

- september 16, 2011 - by , in Fitnessfighten, Gott och Blandat, with 6 comments -

Nu har jag laddat med grötfrukost och mellis bestående av kvarg, äpple, kanel, vit balsamvinäger och några droppar flytande Hermesetas. Jag har druckit ett par koppar kaffe och massor med...

Nu har jag laddat med grötfrukost och mellis bestående av kvarg, äpple, kanel, vit balsamvinäger och några droppar flytande Hermesetas.
Jag har druckit ett par koppar kaffe och massor med vatten.
Så jag är så redo som jag kan vara för dagens FF-pass.

Efter som jag blev lite besviken på gårdagens pass då pulsklockan stannade på 456 kcal har jag bestämt mig att eftersom det nu är fredag å allt ska jag inte sluta förrän jag nått 500 kcal idag.
Om det innebär en extra sväng på löpbandet efter att styrkan är klar, så får det bli så.

Jag har insett att klockan aldrig går så sakta som när jag joggar på löpbandet. Ibland tror jag till och med att den jäveln räknar uppåt när jag tittar bort.
Det här med att tiden är relativ och känns olika långsam beroende på vad man gör, är sanslöst verkligt och påtagligt just på löpbandet.

Jag tänker, det är ju bara den ena foten framför den andra.
Det är inte svårare än så.
Pulsen håller sig hyfsat stadig lite drygt på 85% av maxpuls, jag andas, ganska kontrollerat.
Det borde inte vara så jobbigt.

Men benen är som två stora tunga stockar, knäna ömmar lite för varje steg. Det pirrar i fötterna, alltid när jag börjar tycka det är jobbigt.
Ett steg till, ett till, ett till å varje sekund känns som en minut, minst.
Jag kollar klockan och tänker att nu ska jag inte kolla förrän om en minut igen.
Då har det gått 20 sekunder.

Jag sträcker på mig. Kollar att axlarna är nere och bakåt, stark core, bra hållning. Fokuserar på att armarna pendlar bra, tänker att det borde lätta upp det hela lite.
Fortfarande jobbigt.

Kollar på bilarna utanför. Räknar vita bilar, ambulanser eller sportbilar. Kommer till tre, sen har jag glömt var jag var och vad jag räknade.
Nu har det väl ändå gått en minut?
Nope, 20 sekunder till.

Lyssnar på musiken, försöker tänka mig med i texten. Det går inte, jag har glömt hela texten. Funderar på exakt vilken rörelse vi gjorde till just den låten (lyssnar på What à feeling musiken till koreografin i SaCoPu Sept-09), men tappar bort mig, för jag är trött.

Nu har det gått en minut.
Dax att räkna ner nästa.

Fokuserar på vinsten med det här.
Viktminskning, styrka, kondition.
Tänker att jag är ju ändå sjukt duktig som gör det, som faktiskt springer, trots att jag inte gjort det tidigare. Påminner mig själv om att jag skulle ge min högra arm för att inte vara överviktig och fet, om jag kunde välja.
I jämförelse är det här ingenting, inget!

Å så fortsätter jag, fast kroppen inte alls vill älska det, tills jag nått mitt mål.
10 minuter å inte en sekund längre!

Jag kliver av löpbandet försiktigt, lätt snurrig i huvudet med fokus på stretchhörnan och mina styrkeövningar.
Jag undrar om det är lika jobbigt att träna hårt med en vältränad perfekt kropp som det är med min?
De jag känner som verkligen är perfekta, allt ser så enkelt ut för dem.

Nä, nu ska jag sluta fundera och bege mig.
Dagens FF-pass coming right up!

– Postat genom BlogPress från min iPad

 • http://shapemybody.blogspot.com/ Linn

  Tänkte på att du får ont i knäna, har du ordentliga skor? För mig blev det en otrolig skillnad när jag köpte skor som jag fått hjälp att prova ut. Man kan ju ha väldigt olika steg o sånt..
  Men prova att variera, eller kör på crosstrainer? Det är ju mycket ”skonsammare” mot knän och sånt, men ungefär samma rörelser som löpning.. Dock tycker jag att löpning är det roligaste av alla konditionsmaskiner, och då tycker jag ändå inte speciellt mycket om löpningen. 1 minut på crosstrainern känns ungefär som 1 timme, på löpband känns väl 1 minut som 10minuter;)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Nä, jag har ju inte det. Hade aldrig trott att jag skulle börja harvs på löpband å jag har inte 1200 kr att investera i skor just nu. Jag har helt nya Nike träningsskor, typ en fitnessdojja, så den saknar ju uppbyggnad och säkert korrekt dämpning.
   Jag vet att skor är viktigt men jag har inga andra alternativ.
   Så det får gå.
   Klart jag kan prova andra maskiner, men dels vill jag lära mig springa och dels är jag inne på samma som du, att löpbandet trots allt är det roligaste av alternativen.
   Så jag fortsätter. Körde på nivå 9 idag. Orkade inte 10 minuter så jag körde 4 minuter, en minut promenad, 4 minuter en minut promenad och sen 2 minuter på 8,5. Så det går framåt, inte fort, men det går.
   Trevlig lördag :D

 • Kajsa

  Jag tänker precis som du. 10 minuter på löpbandet känns som en evighet och det är så fruktansvärt tråkigt. Jag kämpar och kämpar för att jag vet hur bra förbränning löpbandet ger. Nu har jag bytt ut ena löpningen mot roddmaskin, något av en nytändning och skonsammare för knäna och benhinnorna. Men jag tror aldrig att jag kommer tycka det är kul att springa…

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Jag tänkte väl att jag knappast var ensam om att inte älska löpbandet. Som jag ser det behöver det bli en lagom mix av jävlaranamma nu SKA JAG KLARA DET, och att det inte får kännas alldeles hopplöst för då ruttnar jag efter ett tag. Nåt måste det vara som lockar även om det mesta kan vara bara ren och skär vilja, ett tag.
   I mitt fall så har jag alltid drömt som att jag kan springa. Så länge jag kan minnas har jag sprungit regelbundet i mina drömmar och där är det alltid lätt, befriande och bekymmerslöst. Så nånstans tror jag att det alltid varit meningen att jag en dag skulle pushas att ta tag i det.
   Nu när jag är där, tänker jag inte ge upp det i första taget. Har jag väl börjat ska jag ge det en rättvis chans att fastna!
   Men hittills, nja, älskar det inte, än.

 • http://everyoneisanathlete.wordpress.com/ Jessica

  Träning är många gånger ett hårt jobb som bara ska göras. Oavsett om man är van eller inte.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Fast jag vill att träningen ska vara roligt jämt :)
   Har inte kommit så långt att jag tränar, bara för att träna, bara för att det behövs. Men det kommer väl, det med.