There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Dagens ”måsten”

- oktober 1, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag går fortfarande i pyjamas. Min alldeles för stora, men vansinnigt sköna, knallrosa Ikea-pyjamas. Jag har hunnit brygga kaffe, bråkat om radiokanaler, skickat barnen till skolan, fått första bröddegen på...

Jag går fortfarande i pyjamas. Min alldeles för stora, men vansinnigt sköna, knallrosa Ikea-pyjamas. Jag har hunnit brygga kaffe, bråkat om radiokanaler, skickat barnen till skolan, fått första bröddegen på jäsning, tagit fram kyckling och bröd till middagen ur frysen, för att det ska få tina.

Jag går fortfarande i pyjamas och det är rätt skönt. Ytterdörren är låst och jag är ensam hemma. Kaffet dricker jag med mycket mjölk och jag är inne på andra koppen, borde väl fundera på frukost.
Det är träningsfritt idag och jag har en lång lista med mer eller mindre viktiga ”måsten”.

Frukostbröd till helgenMåste

Viktiga ”måsten” är: Baka bröd ( så vi har till frukosten imorgon), Posta Traderagrejjerna (det ska gå fort att få sina nyfyndade saker) och laga middag, vilken idag blir Caesarsallad och jag gör givetvis mina egna krutonger och dressingen från grunden.

Mindre viktiga saker på min lista är: Shurgardförrådet (hämta vinterjackorna) men jag tror jag behöver ha med mig nån av killarna för att få ner kartongen, åka iväg och prova skor (så att jag får koll på vilka skor jag ska köpa för mina Traderapengar), plocka av tvätten från tvättställningen ( men det kan inte göras förrän all tvätt är torr, vilket den inte är än) och städa ( men jag har ingen lust).

Ensam

Igår kände jag mig så enormt ensam. Jag vet inte varför. Det var bara en känsla jag fick av att alla andra är på jobbet och har massor att göra medan jag sitter här hemma alldeles själv. Ensam.
Det är inte alltid lika glassigt att vara hemmafru, när hösten kommer och alla är fullt upptagna av sitt, då blir det lätt ensamt.

Och jag blir lätt höstdeppig, så har det alltid varit. Det är sorgligt när allt dör och ser på nåt sätt bara svart/vitt ut. Folk känns mer stressade och solen lyser allt oftare med sin frånvaro. Då är det skönt att ha träningen, adrenalinkickarna som gör underverk för humöret.

FrukostSegt

Klockan har passerat 10. Jag sitter fortfarande i pyjamas och har precis tagit första tuggan från frukostmackan. 2 bröd är färdiga ur ugnen, 2 är på väg in om en kvart. Jag har hunnit läsa några sidor ur boken jag håller på med, jag har hunnit med 2 koppar kaffe. Disken är plockad och diskmaskinen igångsatt, köksbänkarna är avtorkade.
Det är väl bara en sån dag idag…