There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Den har blivit en sån här…

- april 6, 2011 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

I morse hade jag + några hg på vågen. Detta trots att jag tränat riktigt bra de senaste dagarna. Eller kanske just därför. Kanske har jag lagrat in lite extra...

I morse hade jag + några hg på vågen. Detta trots att jag tränat riktigt bra de senaste dagarna. Eller kanske just därför. Kanske har jag lagrat in lite extra vatten för den ökade belastningen, jag vet inte.
Eller så är det bara slutet av Lingonväckan som spökar.
Imorgon ska jag ner till Akka, 3 veckor sedan sist, och jag hoppas givetvis på ett bra resultat.
Idag känns det oförtjänt dåligt.

BlomkålAnnars har det varit en lugn morgon.
LillFisen kom upp för trappan med en blomkål i handen och sa sorgset, ”-Mamma, den här salladen jag skulle få ha på mackan idag, den har blivit en sån här”.
Svårt att hålla sig för skratt då.

Salladen låg i kylen, på hyllan under blomkålen.

Lilla R plockade disken, så jag slapp och ungarna kom iväg i tid till sina skolor.

Lite senare har jag lunchdejt med Karin i Sickla. Det ska bli jättetrevligt. Förutom det behöver jag handla lite, fixa middag och träna.

Eon

Igår fick jag besök av en dörrknackare från Eon och jag skrev faktiskt på för ett nytt elavtal. Jag som verkligen inte gillar dörrknackare och sällan skriver på nåt på det sättet. Men det var ett bra pris, bättre än det vi redan har. Ett snabbt överslag ger ca 75 kr lägre kostnad varje månad.
Det är sällan man vinner på att vara en trogen kund nuförtiden. Desto mindre trogen desto bättre avtal.
Så tack och hej Öresundskraft, i sommar skiftar vi till Eon.

Dörrknackaren Manne

Dörrknackaren kom från Småland eller nåt och man kan ju undra om de hämtat upp honom och bara släppt ner honom i ett område med uppgiften att knacka dörr. Han frågade var min man jobbade och jag svarade Arlanda.
”-Det är många här i området som jobbar där sa han.”
”-Är det sa jag förvånat?”
”-Ja vi gick runt här i närheten nånstans och det var jättemånga som jobbade på Arlanda, det ligger rätt bra till härifrån sett va?”
”-Nja, sa jag, det kan man väl inte säga…”
”-Vi var ett område som heter Sigtuna…..”

Ja det förklarade ju allt.
Och Sigtuna ligger knappast nästgårds.
Men han hade ingen aning om var han befann sig.
Kanske var den information klassad som ”above his paygrade”, eller oväsentlig info för uppgiften han skulle utföra. Han berättade i alla fall att Clownen Manne numer är i 80-års åldern ”and still going strong”.
För det är just den sortens information man behöver om man ska byta elavtal.

respons-2009Årsbok

Sen var jag igår och hämtade ut min årsbok från Bertmark. Jag har prenumererat på dessa årsböcker i evigheter nu och jag läser dem inte. Öppnar numer inte ens kartongen de kommer i, utan försöker knöka in dem efterhand i mitt överfulla Shurgard förråd.

Min tanke var att ungarna skulle uppskatta att som vuxna kunna läsa om hur världen såg ut när de var små.
Ja Internet var inte så stort som det är idag när jag började…

Så varje år när boken kommer på Posten påminner jag ungarna om att det är bäst att de uppskattar min gest och läser böckerna från pärm till pärm som vuxna. Nästa gång det är dax att förlänga prenumerationen tror jag det är läge att avsluta den.

Så roligt hade jag igår.
Vad gjorde ni?