There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det är alltid roligt att väga sig en Torsdag

- februari 3, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Torsdag och som en klocka tycks jag följa ett tydligt mönster i min viktkurva. Idag väger jag som allra minst. Det är alltid roligt att ställa sig på vågen en...

Torsdag och som en klocka tycks jag följa ett tydligt mönster i min viktkurva. Idag väger jag som allra minst.
Det är alltid roligt att ställa sig på vågen en Torsdag.
Den här veckan väger jag mig varenda dag, som ett experiment.
Men jag nojjar inte, ingen fara.
Jag vill bara se om det ”alltid är så här”.

Är det jag som påverkar?

Glad vågdag!Jag tycker i alla fall att det är rätt intressant om det stämmer som jag tror, att jag väger som minst varje Torsdag för att sedan sakta öka och väga som mest varje Tisdag.
Om det här är ett mönster så kanske jag kan påverka det, alternativt jag påverkar det redan men jag vet inte om det.

Så den här veckan och kanske ett tag till framöver ska jag väga mig varje morgon för att kunna göra en kurva att utgå från. Jag vill se om det här är nåt jag orsakar för då kanske jag kan göra något åt det.

Konsekvent

Nu när vi ställt vågen så att den står på samma plats jämt och inte flyttas runt hela tiden så tycks den i alla fall konsekvent visa rimliga siffror. Det kanske inte var en lysande idé att plocka fram och bort vågen jämt för att mellan vägningarna låta den stå på högkant.

Våra golv är dessutom långt från plana och jämna så det blev kanske lite mycket lotto över det hela när vågen väl åkte fram. Nu har den sin egna plats, där golvet är plant och inte lutar åt nåt håll och självklart så blir resultatet ett helt annat.

Roliga (men lätt meningslösa) appar för Android

Drink Water BetaFör att göra det hela lite roligare så har jag hämtat hem ett par appar till telefonen där jag kan registrera vikten och få fram kurvor.
Hämta hem Drink WaterJag hittade också en app där jag kan registrera hur mycket vatten jag dricker varje dag.

Drink Water
I inställningarna väljer jag hur många glas (mellan 1-8) som är mitt mål och sen kan jag välja att få små påminnelser om det går för lång tid utan att jag registrerar att jag druckit vatten.
Jag får också en graf där jag kan se hur många glas jag klarat varje dag.

Photo DietDen ena viktappen heter Photo Diet.

Photo DietFörutom att registrera vikten varje dag så kan jag  ta kort av allt jag äter och dessa samlas per dag med tidsstämplar.
Väldigt smart om man vill hålla koll på ett enkelt sätt över det totala dagsintaget.
Det är lätt att missa kakan som smet ner eller de där två bitarna mörk choklad.

Språket i appen är engelska men alla vikt och mått går att välja i kg, cm osv. Dels kan jag sedan gå in på varenda dag och kolla på alla bilder, dels får jag en översikt över dagarna med bilder, dels får jag vikten i en viktkurva.

Weigh in de luxe DEMODen andra viktappen heter Weigh in de luxe DEMO och är en demo där begränsningen ligger i antalet poster som går att registrera.
Weigh in de luxe DEMOHär visas vikten i en tabell med små pilar som visar om vikten går upp eller ner sedan förra vikten. Jag får också en viktkurva.
För varje vikt som registreras kan jag skriva en anteckning.
Inget speciellt med andra ord, men funktionsduglig för ändamålet.

Använd QR-koderna för att snabbt ta er till Market om ni vill prova på apparna själva.

Zumba

Torsdag redan och idag ska jag ge Zumba en andra chans. Helt ärligt så är jag inte direkt jättesugen, men jag har ett par kompisar som ska gå så det blir nog roligt. Sen ska det bli skönt med ett lättare pass och med det menar jag inte att Zumba inte kan vara jobbigt utan snarare att det inte är speciellt jobbigt om man inte kan koreografin.

Hoppar man på ett pass nu och då så blir det inte sådär väldans tufft.
Jag körde en grym Combat igår, en tung Bp i Tisdags och en jättebra SaCoPu i måndags och det känns i kroppen. Den är helt enkelt lite trött och därav känns det ju rätt skönt att inte ha värsta tunga passet inbokat.
Imorgon blir det vila och på Lö/Sö som alltid Combat och Bp.
Sen börjar veckan om.

Pricktest

Idag ska jag också ner med LillFisen till vårdcentralen för ett pricktest. Kan ju va skönt att få koll på om hon har några allergier med tanke på att vi inte vet vad hon har ärftligt. Pricktestet grundar sig i den vansinniga klådan hon hade för ett par veckor sedan i skalpen. Den är bättre nu men hon ska testas i alla fall då läkaren trodde att det var någon form av allergisk reaktion.

Hemmafru

Släng på lite hemmafrusysslor på det så har ni min dag. Handla, laga mat, plocka tvätt. Typ så.

Nä nu plongar telefonen.
Dax att sätta fart med dagens vattenintag och hälla ut mitt kalla kaffe i slasken.