There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det blidde godis i helgen

- januari 10, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Jag funderade ett tag på att nöja mig med popcorn men kom fram till att jag verkligen ville ha godiset. Så jag köpte godis på Maxi och klagade precis som...

Jag funderade ett tag på att nöja mig med popcorn men kom fram till att jag verkligen ville ha godiset. Så jag köpte godis på Maxi och klagade precis som alltid på att deras godispåsar är så sjukt stora.

LördagsgodisDet är svårt att bara ta lite

Ibland har de även påsar i en mer vettig storlek men det är inte ofta. Som regel har de enorma påsar. Jag fattar, de säljer givetvis mer godis på det sättet, för jag har lika svårt varenda gång att bara köpa lite godis. Även fast jag tycker att bitarna ligger och skramlar i botten av papperspåsen visar det sig att den väger 386 fucking gram!

Att ta mindre är svårt, inte bara för mig. Stora R handlar lätt 500 g smågodis och tycker inte alls att det är mycket. Och det ser inte mycket ut men det är det.
Mitt smågodis i helgen var väldigt gott. Jag har jobbat hårt med att träna bort ovanan att äta mina känslor men få saker känns trots det så tröstande och härligt när man som jag befinner sig i en nere-period och har svårt att kontrollera känslorna.

Jag kan väl säga att jag har tränat bort det där automatiska belönandet med godis men fortfarande så kan godiset kännas som en belöning, om ni fattar.
Helgen var överlag ändå bra, med riktigt skön träning och faktiskt har jag sovit aningen bättre, även om jag vaknade springandes i morse mitt i en riktigt dålig dröm.

Tillbaka till vardagen

Så idag är det Måndag och halva barnaskaran har börjat i plugget igen. Andra halvan börjar imorgon och då har vi verkligen återgått till rutinerna. Darling var tillbaka på jobbet idag efter närmare 3 veckor hemma. Tyvärr var han sjuk hela sista veckan, så den fick vi inte ut mycket av.

Middagen till ikväll på G

Maxi

Jag skrev veckans inköpslista igår, matsedeln hade jag fått av PT Malin redan före jul, och drog i morse till Maxi med LillFisen i släptåg för att handla veckans mat. Jag kan säga att so far, känns allt som vanligt.
Kanske beroende på att jag smugit in det mesta redan under julveckorna så det är bara maten som blir en förändring från och med nu. Maten dessutom tycks inte skilja sig allt för mycket från det vi brukar äta så det ska nog bli bra.

Nu börjar det

1700 kcal/dag, men jag tänker inte räkna. Jag mäter och väger visserligen en hel del av det jag äter, bara av gammal vana, men mer noga än så kommer jag inte vara just nu. Till middag idag blir det grekiska färsbiffar, kokt potatis, tzatziki och grönsaker.

Yey!!!

Godiset från helgen förresten, jag vägde påsen i morse och konstaterade att jag slängde 208 g I SOPORNA!!!
Absolut det bästa sättet att hantera godis som inte blev uppätet under helgen är att helt enkelt slänga det. Det är på alla sätt smarrigare att köpa nytt nästa lördag i alla fall.

Linda

På tal om Lördag så ska jag och Darling till Linda i helgen. Det ska bli supernajs. Det innebär givetvis att jag inte äter det som står i matsedeln på lördag men det kommer bli bra ändå.
Livet handlar ju om att leva, och det är precis det jag gör, även i de stunder som gör som allra mest ont.

Ledsamt kommer det garanterat inte bli på Lördag, hos Linda tvivlar jag inte en sekund på om jag är önskvärd eller inte. De enda tårar som kommer fällas då är möjligen på grund av att jag är rätt allergisk mot katter och har liksom lite förträngt att Linda har katter.

Onsdag

Men det är på Lördag det och det kommer hända spännande saker redan på Onsdag. Shit jag är nervös, fast ändå inte. Vill verkligen göra mitt allra bästa och är samtidigt medveten om att jag antingen är perfekt eller inte. Jag vet ju redan att jag har allt som behövs,  men det är alltid jobbigt när det är någon annan som ska bedöma det.
Mer säger jag inte, förrän jag vet hur det har gått.

Nu blir det mellis och uppladdning för SaCoPu i Farsta.

  • Eva

    Litet tipps om godis-påsarna.. ta en plastpåse från fruktavddel. så blir det en annan grej… ;) Kramis

    • http://www.partypinglan.se Tess

      Fast jag vill ju ha en sån fin papperspåse som jag vet att de har i modell mindre. Fattar inte varför de inte kan ha bägge storlekarna inne…