There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det började som en längtan efter att må bra, för 16 år sedan.

- mars 27, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det började som en tanke. VLCD, shakes i 4 veckor. Skulle jag palla att göra det igen? Fördelarna var att jag gick ner 10 kg sist jag gjorde det (inför...

Det började som en tanke. VLCD, shakes i 4 veckor. Skulle jag palla att göra det igen?

Fördelarna var att jag gick ner 10 kg sist jag gjorde det (inför förra open i Maj 2013), eller 9 och ett halvt om jag nu ska va helt ärlig. 10 kg nu, kändes lockande, typ hälften av det jag hade kvar TOTALT! Till slutmålet alltså. Kändes ofattbart nära.

Nackdelarna var att jag frös som en gnu av alla kalla shaker i 4 veckor, det var jobbigt att frukost, lunch och middag alla var sådär sötningsmedelssliskigtsöta, med smak av godis. Det var tufft. Det var det.

Sen snubblade jag över Exante. Ett erbjudande på Groupon med alternativ för två, fyra eller sex veckor. Att köpa 6 veckor var klart mest prisvärt. Tanken grodde. Skulle jag klara 6 veckor? Jag kunde ju chansa. Köpa för 6 veckor och ge upp efter 4 om jag inte orkade…

Det allra bästa med Exante var att det även innehöll MAT! Dock i pulverform, men mat, varm mat. Jag googlade runt för att se vad folk tyckte om produkterna och hittade många som älskade dem och många som inte alls gillade dem.

Sagt och gjort. Jag klickade hem en låda för 6 veckor för en dryg tusenlapp inklusive frakt. Lådan kom hem ett par veckor innan jag skulle börja så jag lade undan den i badrummet.

Två veckor in i pulvermaten mådde jag så bra och tyckte att det kändes så enkelt att jag klickade hem en låda till. En kartong för YTTERLIGARE 6 veckor. Nu var det inte halvvägs jag ville nå, nu ville jag nå hela vägen in i målet.

Sex veckor gick och min första låda tog slut. Dax att börja på min andra låda. Exakt 10 kg hade det blivit på 6 veckor. Siktar på 10-13 till. Förra veckan, vecka 7 totalt sett, så kom jag till ännu en insikt. Det är ju långt från säkert att jag kan gå ner 10 kg TILL på 6 veckor igen.

Det lär ju ta längre tid, gå långsammare och långsammare desto närmare slutet jag kommer. Så jag beslutade mig för att ge mig själv 8 veckor istället. 8 veckor, 10-13 kg. Låter fortfarande lite tajt, men jag kör på det. Den 12:e Maj är sista invägningen på VLCD.

Det betyder inte att jag slutar då. Nä, jag kommer kanske inte ens vara riktigt klar, men jag kommer inte fortsätta med VLCD. Jag kommer fortsätta med mina påsar, de jag har kvar. Kanske beställer jag till och med lite fler. Fast jag kommer även äta mat. Det får bli nån slags mix.

Jag har massor med planer som involverar mat och alkohol från mitten på Maj och fram till mitten av augusti. Och det ska jag försöka genomföra utan att gå upp i vikt, men kanske gå ner tills jag är i mål, om jag inte nått dit innan.

För att ge mig själv den allra bästa chansen att lyckas har jag dragit igång ett 8 veckors träningsprogram som passande nog avslutas samtidigt som min VLCD. 3 gånger i veckan ska jag träna på att jogga. Lite träning ska göra susen hoppas jag. Träningsprogrammet är bara 8 veckor, men det betyder inte att jag kommer lägga ner sen. Snarare att jag ska välja nåt nytt och fortsätta träna vidare efter 8 veckor.

Så ser min plan ut. Som ni ser så är den ganska föränderlig. Men det är ju livet också. Jag kan inte nog understryka hur många år av mental träning och hårt arbete det tagit mig för att nå hit och klara av detta. Det låter som att det är enkelt, bara att bestämma sig och göra, men det finns så otroligt mycket arbete bakom det hela. Enda orsaken till att det är enkelt nu är alla år av arbete med mig själv med ett enda mål: att må bra!

Det är så otroligt många delar i det jag gör nu som jag inte hade klarat av för några år sedan och jag är jäkligt stolt över att ha kommit så här långt. Jag önskar bara att jag kunde förklara hur för andra som behöver hjälp och hjälpa dom att hitta nyckeln.

Kanske blir det ett projekt för framtiden.

Den här resan för att må bra startade 1998.

Så här startade den…