There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det finns hopp för mig med

- maj 29, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Jag behöver i alla fall inte ha ångest över att jag inte tränar, eller över att jag äter fel, eller för mycket. Inte heller behöver jag ha ångest över att...

Jag behöver i alla fall inte ha ångest över att jag inte tränar, eller över att jag äter fel, eller för mycket. Inte heller behöver jag ha ångest över att jag äter för mycket godis, eller snacks. SKÖNT!!!

Nope, nada ångest

För när allt kommer till kritan så tränar jag en hel del.
Med mina runt 10 pass i veckan så behöver jag verkligen inte ha ångest. Dessutom tror jag att jag tränar rätt bra och jag blir bättre hela tiden. Nu fokuserar jag på teknik men också på att verkligen ge järnet i pulstopparna och få ut så mycket som möjligt av intervallträningen på konditionspassen.
Jag utmanar mig själv att ge mer hela tiden.

Pinglan, inte partypinglan dock

Vad gäller maten äter jag till allra största delen riktigt bra mat. Fortfarande lite för lite mat emellanåt, men det jobbar jag på och på frukostarna.
Jag har en riktig pingla som stöttar, inspirerar och pushar mig att kämpa hårdare hela tiden och hon synliggör för mig vart jag vill nå.

Jag vet att jag aldrig kommer kunna jämföra mig med henne men jag kan absolut försöka nå så långt jag bara kan. Det kanske kommer en dag när jag faktiskt känner mig nöjd med min storlek, mitt utseende och slutar känna mig som en skugga bland alla som ser så mycket bättre ut.
”Det kanske kommer en dag” – ni ser jag börjar redan ana ett mål, visserligen långt fram men det börjar växa fram en känsla av att jag kan nå hela vägen, och jag kan bli nåt jag aldrig tidigare varit.

Godis har jag helt lagt ner.

Faktiskt. Så är det med det.
Fikabröd & snacks är jag enormt sparsam med och visst händer det att jag äter en bulle men det är inte ofta. Samma sak gäller för snacks, det händer, ibland, inte oftare än så.

VinglasEn bra dag

Så här låter det en bra dag. Det händer att jag är rätt nöjd och faktiskt ser själv att jag gör bra.
Idag mår jag bra, det gäller att komma ihåg det, att se det, och inte alltid bara tänka på att ta mig igenom jobbiga stunder. Passa på att njuta av den här känslan, i den här känslan.

Passa på att njuta av känslan efter veckans solklart roligaste träningspass. En känsla som tog mig leende genom lördagsstöket på Ica Maxi och genom ösregn på vägen hem, och som fortfarande sitter kvar i själen.
En känsla av ett väl utfört träningspass och en glädje över nya vänner, sommarplaner och funderingar över förändringar i mitt liv framöver.

Och på tal om vänner så vill jag bara säga tack till dig som gjorde mig till undantaget. Jag tror inte du fattar vilken skillnad du har gjort och gör i mitt liv.

Lycka känns som ett bra ord just nu.

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Lotta, om någon säger till mig att de tränar två gånger i veckan men har ångest för att de inte tränar mer, säger jag att de inte har något att ha ångest för. De tränar ju och gör så gott de kan.
  De gör bra.

  Gäller det mig själv däremot är jag bra mycket hårdare i min bedömning av min egen förmåga och vanligtvis är jag inte nöjd med vad jag presterar, hur mycket det än är.
  Jag vet med mig att egentligen kan jag alltid lite mer.

  Därför försöker jag verkligen sluta med ångest-biten och istället fokusera mer på hur mycket jag redan gör och hur bra jag gör det.
  Det är svårt att se det själv men jag får mycket feedback från mina vänner, att jag tränar bra, att jag har bra teknik när jag tränar, att jag ser smalare ut osv…

  Och en bra dag, som igår, kan jag verkligen se och njuta av allt jag gör som är riktigt bra. Sånt som jag aldrig hade klarat för ett år sedan och som nu görs dagligen utan att jag ens reflekterar över det.

  Jag är helt enkelt egentligen enormt duktig om jag ser till mitt utgångsläge och jag försöker påminna mig själv om det varje gång jag deppar och känner mig värdelös.

  Vi har ju precis som du skriver ansvaret för att komma vidare i våra egna händer men det gäller också att se att vi måste lära oss att vara nöjda med det vi presterar ibland.
  Nånstans måste vi stanna upp och se hur fantastiska vi är och inte alltid bara se hur fantastiska alla omkring oss är.

 • http://www.viktinfo.wordpress.com Lotta

  Det är så inspirerande att höra vilket avslappnat förhållande du har och detta med att inte ha ångest för något. Det känns så himla härligt. Jag har ju egentligen ångest hela tiden för att jag inte tränar tillräckligt ofta men samma sak som det handlar om med allting annat så är det jag som är ansvarig för det och kan göra någonting åt det. Jag är så tacksam över att du skriver så mycket här på min blogg. Det får mig att känna inspiration och vilja komma vidare!
  Tack!
  Lotta