There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det går bra nu!

- november 12, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag behöver fler timmar på dygnet. Efter en helg med kurs så har jag kvar en del släpande hemmamåsten som inte hunnits med i helgen. Dessutom har valpuslingen kissat ner...

Jag behöver fler timmar på dygnet.

Efter en helg med kurs så har jag kvar en del släpande hemmamåsten som inte hunnits med i helgen. Dessutom har valpuslingen kissat ner vår säng precis när vi ska lägga oss TVÅ kvällar på rad! Som om jag inte redan drunknade i tvättberget. Skulle behöva plugga, städa, veckohandla, tvätta mer och ta hand om tvättad tvätt. Gå långisar med mina egna jyckar.

Istället så grälade vi lite hemma igår morse och efter den finfina starten på dagen så skrev jag in min senaste hundkund i registret, märkte upp nyckel och förberedde avtal, kundinfo och nyckelkvittens inför gårdagens möte.

Sen satte jag mig med helgens inköp, min nya bärbara dator. En hybrid mellan en ultrabook och en läsplatta. En pc med Win 8 och jag som mest jobbat i Vista och XP försöker hitta rätt med inställningar, genvägar och bara få grepp om hur det är uppbyggt.  Nu ska allt viktigt flyttas från min bärbara Sony Vaio till den här nya, så fort jag hinner med.

Igår var mitt tionde kundmöte och det första jag haft som inte direkt slutade i en affär. Jag har dock gott hopp om att det blir affär framöver, men vi får se. Jag har i alla fall rätt bra statistik som sålt 9 gånger av 10. Det är ett tacksamt problem att känna sig fullbokad snarare än tvärtom!

Helgens kurs handlade om hundar på alla möjliga sätt. Vi pratade hundspråk, pratade om hundens signaler, pratade om hur man grupperar hundar utifrån ett hunddagistänk. Det var väldigt givande och trots att jag använder mig av mycket i min vardag som vi pratade om som kom jag hem med ungefär lika mycket till av matnyttiga tips och tänk kring hundar och gruppering av hundar inför tex. promenader. Vi pratade mycket en etisk djurhållning och efter den här helgen kan jag starkt rekommendera Guldhundens hunddagis för alla som är i behov av ett hunddagis där djurens välmående verkligen kommer först!

Kolla in deras Facebooksida!

När jag började med hundpromenader hade jag ofta nån enstaka hund, ibland två, under en hel dag, och flera dagar i veckan som jag inte hade någon alls.
Idag är det veckans ”mest lediga dag” med endast 3 hundkunder. Igår hade jag fem st. På onsdag och torsdag har jag sex stycken hundar, på fredag toppar jag det med sju st. Utöver det har jag två utvecklingssamtal i skolan denna vecka. Jag dubblade min fakturering från månad ett till månad två.

Det i sig säger inte så mycket, det går fortfarande inte runt såpass att jag kan ta ut lön, i alla fall inte så som mitt mål, att komma upp i samma jag hade i skolan, men det går åt rätt håll och det visar att det underlaget jag trodde fanns, faktiskt finns!

Utöver hundpromenader tänker jag att jag ska hålla lite kurser. Eller kanske inte kurser direkt, jag vill inte lägga mig i samma fack som alla andra som håller allt från spår, till vardagslydnad, till gemensamma hundträffar utan kanske mer åt seminariehållet. Jag tänker mig en helg, där fokus kommer ligga på att de som deltar ska kunna få svar på sina frågor och kunna utbyta erfarenheter fast i ordnad form med lite föredrag som leder samtalen och förhoppningsvis ger deltagarna lite nya idéer och infallsvinklar.

Jag tänker jobba fram det här tillsammans med maken som inte bara är en alldeles utmärkt föredragshållare men som också har mycket vana från just seminarier. Han kommer få hjälpa mig att sätta ihop nåt som kan locka!

Nä, dax att sluta drömma och äta lite frukost så jag kan komma iväg ut sen :D