There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det kändes i kroppen

- januari 19, 2010 - by , in Gott och Blandat, Träning, Vikt-igt, with 2 comments -

och det kändes som om det var ett minus på vågen på väg. Det kändes lite lättare, lite mindre eller vaddå det…JAG kändes lite lättare, lite mindre och det var...

och det kändes som om det var ett minus på vågen på väg. Det kändes lite lättare, lite mindre eller vaddå det…JAG kändes lite lättare, lite mindre och det var jag!!

Tisdagsmötena är alltid som roligast när man får bra resultat vid vägningen. Bekräftelsen på att man lyckats liksom, fast jag har börjat tänka i lite andra banor. Det slog mig häromdagen när jag satt och skrev i bloggen att egentligen så är upphittandet av min träningslust en nästan ännu större sak än min viktminskning. Trots att jag har gått ner rätt många kilon nu så funderar jag på om inte hela träningsbiten egentligen är grejjen.

Jag älskar faktiskt min träning

Tess 2006-12-24

Jag hade inga förväntningar på att jag skulle börja träna när jag började på VV. Jag hade inget hopp om att jag skulle hitta något jag tyckte var roligt att träna. Träning för mig var verkligen ett nödvändigt ont och roten till mycket dåligt samvete emellanåt.

Att jag har kommit igång med min träning, att jag numer älskar den och faktiskt inte kan vara utan den, det är ett sant mirakel i jämförelse med det jobb jag har lagt ner på maten. Jag hoppas att mina nyfunna funderingar gör att jag lyckas släppa ytterligare lite på allt fokus kring vikten, vågen och vägandet. Jag tror att det skulle göra mig gott. Jag tror att jag ibland är så inriktad på vad jag vill att vågen ska visa så min kropp vägrar vara med.

Näe, framöver ska jag verkligen försöka fokusera på vilka vinster jag får ut av själva tränandet och passa på att njuta av att känna mig starkare.

Tess 2010-01-18Halvvägs? Typ…

Med den viktminskningen jag lade till idag är jag nära halvvägs till slutmålet. Jag har inte bestämt än exakt vad jag ska ha för slutmål, den vikten jag bestämde mig för när jag började för 1 år och 4 månader sedan är otroligt låg och säkert i linje med vad jag vägde i mellanstadiet…
Jag vet inte ärligt om jag kommer komma så långt, om jag kommer att trivas med mig själv eller om jag kommer klä i det.

Speciellt om jag nu fortsätter med minst 7 timmars träning i veckan så får jag räkna med att musklerna väger en del med och jag vill ju inte se ut som ett slitet skelett när jag är klar.
Så typ halvvägs får räcka för just nu och så tar jag ett tydligare beslut när det närmar sig. I höst när jag gått 2 år på VV kanske jag har kommit så långt att jag kan börja räkna ner istället för upp! Det skulle ju vara rätt coolt, och om 1½ år kanske jag är rätt nära målet.

Det betyder att jag borde hinna klart före jag fyller 40 år vilket har varit min målsättning sedan jag började. Nåja, det är långt kvar dit och mycket kan hända på vägen.

Maten

Den här senaste veckan har jag försökt att verkligen tänka på vad jag ätit och lagt till mycket fet mat som lax och avocado. Det har faktiskt lett till att min mage har funkat bättre, en bra bonus. Sen om det var det som hjälpte mig så att jag fick ett snyggt minus på vågen vet jag inte men jag kommer fortsätta äta så den här veckan med. Jag har försökt att äta mycket protein och det har blivit många ägg! Men det är ett bra och enkelt livsmedel som man kan variera i oändlighet.

Som en bonus av kosten har jag också märkt att att jag har mycket mer energi under träningspassen när jag äter ordentligt med proteiner nån timme före passet. Till och med jag som ändå är relativt otränad känner skillnad.

Nu ska jag sluta svamla. Jag behöver fundera på ungarnas middag för jag ska iväg och träna igen ikväll.

Må så gott alla.

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Hej Linda!

  Tack för berömmet :-) Kul att du gillar min blogg och tycker att den är inspirerande. Det är så jätteroligt att få höra sånt.

  Det låter som om du också har kommit rätt långt med din träning. Visst är det härligt när man hittar viljan och lusten!

  Det var Amina som drog med mig till Sats och peppade mig att börja träna där. Sen reste hon bort i 6 veckor, blev sjuk och började jobba så det har inte vart många tillfällen vi setts på gymmet ;-)
  Jag är dock otroligt glad att hon släpade dit mig, det var allt som behövdes just då.

  Kanske jag får släpa tillbaka henne en dag ;-)

  På återseende :-)

 • http://svartvitkatt.blogg.se Linda

  Du är verkligen superduktig! Jag fick tips av Amina att spana in din sida och den är enormt inspirerande. Du är så bra! Jag har själv kämpat ett bra tag med kost och motion, VV:ar och tränar för fullt. Vem kunde tro för 18 månader sedan att jag nu skulle göra ett extralång, 90 minuters, 66 stationers, cirkelgymspass – och njuta av det! Lycka till och kör hårt!