There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det känns fantastiskt att dagen D slutligen är här!

- maj 12, 2014 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Hela helgen har jag spenderat i Barkaby på seminarium med en fantastik människa, Sophia Yin. Sophia Yin är som Ceasar Milan, fast mycket bättre! Bättre som i att Sohia förespråkar...

Hela helgen har jag spenderat i Barkaby på seminarium med en fantastik människa, Sophia Yin. Sophia Yin är som Ceasar Milan, fast mycket bättre! Bättre som i att Sohia förespråkar mjuka metoder som inte innebär bestraffningar eller att trycka ner hunden. Bättre som i att hennes tankesätt och metoder passar mig som person bättre.
Och det var sjukt inspirerande!
Hela huvudet är fullt av tips och tricks som bara väntar på att få omsättas i praktiken.

20140512_081124

Men det är inte fullt så enkelt. Som med allt annat så måste man ha en plan först. Målet med träningen måste definieras tydligt. Vad vill man uppnå, hur ska man komma dit och vad är egentligen problemen. Först sen kan man börja jobba.

I första hand ska jag givetvis försöka frälsa familjen och få alla hemma att jobba i samma riktning, vilket känns som ett helt omöjligt projekt. Målet är att få mina egna vildingar att bli bättre på allt :D
Men mycket av det jag snappat upp i helgen ska givetvis användas till mina jobbhundar. Jag har hundar som drar i kopplet och hundar som gör utfall och reser ragg bara det dyker upp en annan hund inom synhåll. Helt klart lite att jobba med.

Helgen fick mig också ännu mer intresserad av att utbilda mig vidare i höst till Hundinstruktör. Så här står det om Hundinstruktörsutbildningen hos Hundens Hus:

Mål
Att kunna hålla kurser i valp- och vardagslydnad med en positiv, ras- och individanpassad träning.
Innehåll
Grunderna i etologi, en hel helg om hundens språk och beteende, raskunskap, metodik, inlärningspsykologi; klassisk och operant inlärning, klickerträning, valpens träning och inomhusträning, aktivering, stress, hundens behov, mat, hälsovård, lugnande massage, sjukdomar hos hund, pedagogik, psykologi, kursplanering etc.
Teoretisk och praktisk genomgång av övningar; lek, relation, kontakt- & koncentrationsövningar, koppelträning, passivitet, hantering, hälsa fint, sitt, ligg, stå, stanna kvar, inkallning, förbudsträning, stanna på avstånd etc

Men om jag kan gå beror på flera faktorer. Dels ska jag ha råd men framför allt tid. Så mycket hänger på hur lektionerna ligger.

Idag är det slutligen Måndagen den 12/5. Mitt slutdatum på dessa 14 veckor med Exante. Från och med idag kommer jag återgå till mer mat och mindre pulver, nya mål och nya rutiner.
Jag har en plan för sommaren.
Det här är min plan för perioden idag till sista Augusti.

2014-05-12 08.15.25

Det här är mina MÅL: (med S M A R T definition)

Specifikt: Väga max 72 kg sista Augusti
Mätbart: JA
Attraktivt: ABSOLUT!
Realistiskt: JAPP
Tidssatt: 31/8

Specifikt: Känna att springa 30 minuter känns bekvämt
Mätbart: BEKVÄMT = MED LÄTTHET
Attraktivt: ABSOLUT!
Realistiskt: JAPP
Tidssatt: 31/8

Specifikt: Köra egna Boot Camp veckor (Veckorna 22, 26, 29, 34 & 39)
Mätbart: JA
Attraktivt: ABSOLUT!
Realistiskt: JAPP
Tidssatt: 28/9

Det känns fantastiskt att dagen D slutligen är här och jag känner mig som en vinnare även om vågen inte ville visa 70 kg idag. Det är trots allt inte så att jag lägger ner och slutar. Jag är inte klar. En livsstil ska levas, den blir liksom aldrig klar, den tar inte slut.

Jag hade beslutat mig för att allt som började på 70 skulle ge mig guldmedalj. Med det i tanken så tog jag ett silver för vågen stannade på 71.1 kg.

Den här veckan ska gå till att njuta av att jag är i mål och njuta av mina framgångar. På torsdag blir det lite fika för jag fyller år och på fredag/lördag blir det både god mat och alkohol under en kryssning med Birka.

Resultatet efter dessa 14 veckor är:
Jag har gått ner från 88 kg till 71.1 kg = -16.9 kg
Jag har börjat springa och klarat av 5 km på 39 minuter
Jag har tränat 3 gånger i veckan, varje vecka de senaste 8 veckorna
Jag har minskat flera storlekar i kläderna, från 50 till 42/44

FASEN VAD JAG E BRA!

  • martina.rosengard@hotmail.com

    hej fina du,
    grymt bra resultat
    jag tror på dig du kommer klara dina mål
    puss&Kram