There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det kommer ännu mera #Facebook

- september 25, 2011 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det har varit lite stormigt kring Facebooks senaste förändringar. En del gillar dem (jag till exempel), medan andra verkar tycka att Facebook kränker ens privata sfär genom att dela ut...

Det har varit lite stormigt kring Facebooks senaste förändringar. En del gillar dem (jag till exempel), medan andra verkar tycka att Facebook kränker ens privata sfär genom att dela ut mer än man själv ville, till folk man inte känner. Många är inte alls överens med det nya utseendet och med den lilla ticker-boxen.

Oavsett vilket läger ni hör till så ska ni veta att det här är bara början i en process som kommer ta Facebook till något långt från vad det är idag.

Mark Zuckerberg presenterade ”det nya” Facebook på den årliga f8 konferensen som hölls den 22:a September 2011 i San Fransisco.
Det är massiva förändringar som visas upp, inte bara i designen utan i själva infrastrukturen. Mark Zuckerberg vill genom Facebook ge oss möjligheten att upptäcka innehåll på helt nya sätt och också uppmuntra oss till att ta del a,v och dela med oss av ännu mer information än tidigare.

Profilen
En av de största bland många stora förändringar är att profilsidorna byggs om och kommer i framtiden se helt annorlunda ut. Det pratas mycket om tidslinjer och på profilsidan ska man kunna ta del av innehåll i en tidslinje som sträcker sig från dagen du skaffade Facebook till idag.


Gilla-knappen
Gilla-knappen byggs om för att bli mer flexibel och för att du ska dela med dig av dina åsikter i ännu större utsträckning.
Idag ”Gillar” vi bara det vi verkligen tycker är bra men i framtiden ska vi även kunna säga att jag har sett den här filmen utan att samtidigt säga att jag ”Gillar” den.

Platser
I framtiden ser det ut som att Platser mer kommer att handla om att du kan se var du har varit och när, jämfört med att kunna se var dina vänner befinner sig just nu. Du kommer också kunna lägga till din plats direkt i din statusuppdatering.

För många kommer det se ut som att Facebook gör ett ännu större intrång i ditt privatliv, med tillgång till hela din historia, men å andra sidan så har vi vetat hela tiden att varenda klick vi gör på Facebook sparas och lagras för framtida bruk, även om vi inte har kunnat se det.
Faktum är att genom att du får en större tillgång till din egen historia kommer du också få en större möjlighet att kontrollera det Facebook har lagrat om just dig.

Det handlar inte om att Facebook samlar på sig ännu mer data om dig utan mer om att Facebook öppnar upp arkiven och ger dig tillträde till din information.
Säg att det är en speciell period i din historia som du inte vill ha kvar eller inte vill bli påmind om, då ska du kunna gå in och helt enkelt ta bort den informationen.

Samtidigt får du större möjligheter att lägga till saker från förr. Hittar du gamla klassfoton som du vill dela med dig av kan du lägga in dem på rätt plats i din tidslinje.

Här kan du läsa ännu mer om kommande förändringar.

Alla kommer givetvis inte älska förändringarna och alla kommer med största säkerhet inte förstå förändringarna, utan som i fallet med ticker-boxen kommer folk säkerligen gå i taket och tro att Facebook ignorerat alla sekretessinställningar.
Jag menar kan man inte förstå att en kommentar till ett globalt postat inlägg också blir global, så lär man inte förstå mycket av det nya som är på väg.

Det kommer säkerligen protesteras, skickas runt massor med löjliga statusuppdateringar om protester och bildas grupper mot det nya.
Jag säger som tidigare, passar det inte att utnyttja Facebook som är helt GRATIS så lägg ner.
Det finns så många andra sätt att kommunicera på.
Och Facebook kommer INTE sakna er.

Statistik

ANVÄNDARE
Fler än 800 miljoner aktiva användare
Fler än 50% av de aktiva användarna loggar in på Facebook oavsett vilken dag man kollar
Genomsnittsanvändaren har 130 vänner

FACEBOOK AKTIVITET
Det finns mer än 900 miljoner objekt som folk interagerar med (sidor, grupper, event och gemenskapsssidor)
Genomsnittsanvändaren är länkad till 80 gemenskapssidor, grupper och event
Fler än 2 biljoner postningar blir ”Gillade” och kommenterade varenda dag
I genomsnitt laddas det upp fler än 250 miljoner foton varje dag

VÄRLDSOMSPÄNNANDE
Fler än 70 språk är tillgängliga på Facebook
Mer än 75% av användarna finns utanför USA
Över 300,000 användare hjälpte till att översätta Facebook genom översättningsapplikationen

PLATTFORM
I genomsnitt installerar användare på Facebook applikationer fler än 20 miljoner gånger varje dag
Varje månad använder fler än 500 miljoner användare en applikation på Facebook eller på andra webbplatser
Fler än 7 miljoner applikationer och webbplats är integrerade med Facebook

MOBIL
Det finns fler än 350 miljoner aktiva användare som accessar Facebook genom mobiltelefoner
Det finns fler än 475 mobiloperatörer jorden runt som arbetar för att Facebook ska fungera i mobilen

– Postat genom BlogPress från min iPad