There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det kommer mer, sen…

- juli 25, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Det är bitvis tyst här i bloggen. Det är inte för att jag latar mig i solen på en varm strand. Nä, det är för att jag just nu håller...

Det är bitvis tyst här i bloggen. Det är inte för att jag latar mig i solen på en varm strand.
Nä, det är för att jag just nu håller flera projekt i luften samtidigt och hur jag än väljer så hamnar bloggen lite sist. Jag vet ju att ni har semester och inte läser lika flitigt i alla fall, och då tänker jag att det helt enkelt är bäst att passa på.

Först började jag bygga en webb-butik. Det kommer bli en snygg sådan, men det här med översättning och pill och pet för att få det precis som jag vill, det tar tid. Vansinnigt mycket tid!
Så större delen av min tid just nu går till att sitta framför datorn.

Ringvävandet har jag således mer eller mindre lagt åt sidan just nu. det tar så mycket tid att plocka fram och sätta sig in i mönster och beskrivningar för att behöva plocka ihop hela tiden och fokusera på annat, så jag ids inte lika ofta.

En dag när vi var i hobbybutiken och shoppade tillbehör till ringarna nämde jag för maken att macramé var nåt jag länge velat testa. Inte ett projekt till sa han, håll dig till dina ringar ett tag. Det var innan webb-butiken kom i vägen. Så var vi hemma hos en vän som precis beställt hem paracord för att göra exakt det jag funderat på och då vaknade till och med maken.

Paracord är fallskärmslina men den används till mycket mer. Bland annat har alla amerikanska soldater en snutt med sig i sin packning. Det var när det infördes som de kom på att paracorden kunde ju flätas/knytas/tvinnas till armband eller annat praktiskt som var lätt att ha med sig/på sig. Vid behov kunde de sedan trassla ut linan och använda den till något helt annat. Så föddes combatarmbandet, typ, och det är den enklaste varianten på paracord armband man kan tänka sig, men otroligt snyggt!

Paracordprojekt finns det numer en hel uppsjö av och precis som med ringvävandet så är fantasin det enda som sätter gränser.

Här ser ni mina allra första armband. Först ut är combatarmbandet, det klassiska, salmon stitch. Här i två färger.
Vi köpte bara två färger till att börja med men vi insåg snabbt att vi ville ha mera, mycket mera!
Så vi har en ny beställning på väg hem till oss.
Och vi, undrar ni kanske? Ja Maken han e lika duktig som jag men har roligt nog ett helt annat fokus.
Medan jag vill göra snygga och roliga armband så är han mer ute efter att göra praktiska saker, som man faktiskt kan ha användning av.
Vi köpte i stort sett helt olika färgskalor :)

Här ser ni en helt annan variant som kallas cross knot

Jag håller på och gör den till Lilla R.

Så det kommer mer från mig, mycket mer. När bitarna väl ramlar på plats så släpper jag adressen till webb-butiken, så får ni kika in.
Jag hoppas ni har en fin sommar!

  • http://mammapuhstickar.bloggagratis.se/ MammaPuhStickar

    Det här med Paracord gick jag också igång på. Vi knyter ofta armband på sommaren hela familjen, men har alltid köpt andra typer av band att knyta med. Det här blev ju riktigt häftigt. Var köper du delar? Skulle vara riktigt kul att prova att göra i den typen av lina.