There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Det tog stopp

- december 20, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

3 dagar och inte ett enda inlägg. Efter fredagens möte tog det helt stopp. Jag hade väl aldrig trott att det skulle påverka mig som det gjorde men uppenbarligen var...

3 dagar och inte ett enda inlägg.
Efter fredagens möte tog det helt stopp.
Jag hade väl aldrig trott att det skulle påverka mig som det gjorde men uppenbarligen var det viktigare för mig än jag gissat.

Vidare

Jag gissar att det är min frustration över att jag fastnat som gjort att det här mötet var en symbol eller ett hopp om att kunna komma vidare, vilket gjorde mötet viktigt.
Det var ett bra möte. Spontant kan jag inte säga att det kom fram något nytt men PT Malin hittade snabbt allt det jag är mindre bra på.

Jag dricker på tok för lite vatten, inget nytt under solen där.
Jag äter för oregelbundet, vilket stör ämnesomsättningen.
Jag dricker kanske lite mycket kaffe, speciellt eftersom jag till och med gillar att ha det till maten.

Malin trodde inte det skulle va nåt problem alls att få mig på banan igen och gav mig både mattider att följa och en veckomatsedel. Jag hade misstänkt att hon skulle göra nåt sånt men det var kanske det allra jobbigaste. I mitt huvud har jag lämnat alla dieter bakom mig och jobbat så hårt för att kunna lära mig leva ett normalt liv.
Ett liv utan dieter, kalorier och ångest.

MatschemaDiet?

Nu är det här ingen diet, verkligen inte, men det är helt vanlig mat i förutbestämda portioner för att resultera i en bestämd mängd kalorier varje dag, och det gav mig ångest. Där tog bloggandet stopp och jag har verkligen behövt några dagar för att bara landa i det som ska bli min verklighet ett tag framöver.

För jag ska följa matsedeln, mattiderna och alla andra tips jag fick men jag ska glida in i det lite försiktigt under jul och nyårshelgerna. Först ska jag börja med vattnet, äta regelbundet och få till nåt bra att äta efter träningen. Sen när helgerna är över ska jag sätta fart och följa recepten.

”Svältkur”

Det är bara så jobbigt med recept, att behöva följa dem, vilket jag är notoriskt dålig på. Sen det faktumet att jag alltid tror att jag kommer svälta för att portionerna är för små, trots att jag är rätt liten i maten vanligtvis. Men jag fungerar ju så att när jag inte får, då vill jag ha och hungern är inte ett dugg bättre.
Jag kan gå länge utan mat förutom när jag ”måste”, för då är jag givetvis jättehungrig, hela tiden.

Det var min fredag, ett intressant möte och väldigt mycket funderingar kring det. Hur ska det funka för familjen? För min Darling som ska upp i vikt och inte ner?

Efter mötet åkte jag till Maxi och handlade massor med mat. Sen vidare hem, plockade in maten, åt lunch. Spenderade fredagskvällen med familjen, kollade på film och bara tog det lugnt.