There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Efterspel

- september 26, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

I söndags hamnade jag, Maken, Fisen och hundarna i en seriekrock med fyra bilar inblandade. Min bil som var nummer två av fyra blev således mosad både bak och fram...

I söndags hamnade jag, Maken, Fisen och hundarna i en seriekrock med fyra bilar inblandade. Min bil som var nummer två av fyra blev således mosad både bak och fram och igår var jag på skadebesiktning hos Olofssons bil i Handen.

Det tog nästan en timme att titta igenom bilen och skadebeskrivningen täckte båda sidorna av A4-arket. Bakdelen är smackad såpass att bakluckan inte ens går att öppna. Dragkroken är sned och har tryckts in i kofångaren som givetvis också är skadad.

Fram är det inte mycket bättre. Deformationszonerna funkade och hela fronten är delvis intryckt i bilen. Ingen av kylarfläktarna fungerar och själva kylaren hänger bara i slangarna. Dessutom läcker bilen lite olja.

Kostnaden för att reparera skadorna är minst 100″ och till det tillkommer att skadorna från rådjuret i augusti fortfarande inte är reparedade och dessa uppgår till 33″. Eftersom jag gav 70″ för bilen så kommer den förpassas till skroten så fort Folksam sagt sitt. Jag kommer bli utlöst och jag hoppas att det blir till samma värde som jag köpte bilen för, annars kan vi glömma en Caddy.

Idag ringde jag till Folksam flr att kolla läget och han svarade rätt luddigt om att det kommer ta dem 7-10 dagar att lösa ut mig räknat från måndag eller tisdag nästa vecka. Dessutom kommer de sannolikt inte hinna utreda om jag kan anses som vållande så tills vidare lär jag få betala självrisk också. Det kommer dock rättas till i efterhand och jag kommer få tillbaka de pengarna.

Så nu blir det till att jaga rätt på en ny bil igen. Och tills dess får jag fortsätta köra runt i min snygga lilla röda hyrbilsYaris från OKQ8 som kostar mig 30 kr/dag plus 3.20 kr /mil och som jag inte får ha hundarna i.

Lilla R sa att det nog var lika bra att jag bytte bil. Så här mycket otur som jag haft sen jag skaffade Caddyn har jag aldrig haft tidigare. Jag väljer att se det helt annorlunda. Hade jag inte haft Caddyn när jag krockade med rådjuret, eller nu senast i Södra Länken, så hade jag kanske inte levt, eller så hade hundarna inte levt.

Det är tack vare att vi hade störst bil som hundarna klarade sig nu med skrämselhicka. Ni skulle sett skuffe på bilen framför min och bilen bakom. Där hade ingen hund klarat sig, inte utan stora skador i alla fall. Och hade jag krockat med rådjuret med Yarisen hade jag haft det inne i kupén, inte som nu när det tog backspegeln och hela högra sidan på bilen.

Helst av allt skulle jag önska att jag kunde köpa nästa bil från Trolle på Bil3an i Uppsala, men min plånbok räcker nog inte till och tyvärr har Toyota fortfarande ingen modell som Caddyn i sitt program.

Wish me luck!