There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En annorlunda lista

- juni 23, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 6 comments -

Enligt Maken började min 40-årskris för två år sedan. Det var väl då jag började bryta mig loss från våra invanda mönster för att testa nya saker. Själv har jag...

Enligt Maken började min 40-årskris för två år sedan. Det var väl då jag började bryta mig loss från våra invanda mönster för att testa nya saker. Själv har jag inte tänkt på det riktigt så. Som att det var en åldersnoja. Men det har bitvis varit jäkligt jobbigt att leva med mig, det är vi nog bägge helt överens om.

Så Maken sa, ”-Gör en lista med 3 saker du känner att du verkligen vill få gjorda, och så gör du dem”.

Jag fegade ur direkt. Men JAG kan väl inte? Vad ska folk tänka? Fan det är inte lätt att ha ett hjärta som en 20-åring men vetskapen om att den tiden, det var länge sen.

Fast han har kanske en poäng. Om jag gör nåt i alla fall, så kanske det känns bättre sen.

Så jag börjar med en fegislista. En sån där som inte borde vara allt för svår att klara av. Sen får jag utvärdera om det var värt det. Okej?

And please, don’t hold it against me!

Here goes:

Dricka vin eller öl på berget med utsikt över Stockholm. Det får väl bli jag och alla andra i 20-årsåldern, men jag vet inte ens vad det heter, var i Stockholm det ligger och har aldrig varit där, så det behöver kanske bli gjort.

Gå på nån konsert. Jag har varit på en enda i hela mitt liv. EN! Och jag har aldrig besökt en festival annat än Vattenfestivalen, när det begav sig. Så i år (för det lär bli svårt att hinna med det i sommar), ska jag gå på en konsert. (Och kanske kan jag bli en festivalbesökare nästa år?)

Den tredje blir svårare, för jag tror inte jag kommer hitta många som vill följa med, men det skulle va najs att dra till nån grillplats (öppen för alla förslag här) och festa med vänner. Det har jag gjort, i alla fall en gång för länge sen. Jag har bildbevis. Och jag vet att det var väldigt trevligt. Dessvärre så har jag och säkert många med mig blivit jäkligt bekväma med åren och det är så mycket enklare att bara sätta sig ute på verandan i solen med grillen och ölen. Fast hur roligt är det i längden?

E jag sorglig eller inte? Och är det här ens möjligt att genomföra utan att jag raggar upp nya vänner? Det lär väl visa sig!

Ni som vill göra nåt av ovanstående, kan ni vänligen höra av er till mig! Det kan ju bli asnajs, speciellt om jag slipper göra det alldeles själv. För då lär jag minst sagt känna mig jävulskt sorglig, ensam och gammal!

Till Madde och Eva:

Ser ni, det finns varken bungyjump, fallskärmshoppning, eller skaffa barn med en afrikansk man med på listan ;)

 

 • Pingback: Köer, Sabaton och listan!PartyPinglan | PartyPinglan

 • Pingback: Rakt in i själenPartyPinglan | PartyPinglan

 • http://Elin79.se/vikt Elin

  Ett av ställena med utsikt över Stockholm når du på följande vis, hoppa av tunnelbanan i Mariatorget, gå över Mariatorget, korsa Hornsgatan, upp för backen, sen in bland gränderna och vips så är du på Monteliusvägen eller vad den heter, brukar sitta skyltar som visar dit. Där har du utsikt över vattnet, med centralen, Stadshuset och NorrMälarstrand på andra sidan.

  Sitter långt från bara 20-åringar där. =)

  Vi kan ta en date där efter jobbet någon gång i augusti. =) med cider, öl och en god macka som vi tagit med från ett café i gamla stan. =)

  Kram!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Men åh, tack!

   Jag dejtar gärna dig där!
   Ser fram emot det!

   Kraaaaam!

 • jesse

  Du ska se min lista ”saker som jag vill göra innan jag blir för gammal” jag kan nog leda dig till berget med vinpavan.men vi måste göra det minst 2 ggr för det finns flera mysiga utsiktsplatser i sthlm. Vissa saker på sin lista gör man själv å ibland duger gamla vänner

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Jesse, jag gör gärna det flera gånger! Det finns nog många fina ställen jag har missat :)