There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En dag kvar

- augusti 31, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

En ynka dag, och jag har funderat ännu mer på att vända negativa tankar, (det är så synd om mig som inte får köpa lördagsgodis för jag är ju så...

En ynka dag, och jag har funderat ännu mer på att vända negativa tankar, (det är så synd om mig som inte får köpa lördagsgodis för jag är ju så sugen), till positiva, (jag vill inte ha nåt godis just nu för jag mår egentligen så mycket bättre utan).

Det är så mycket svårare än man kan tro.


Jag vet ju att jag har det i mig, att helt självmant välja utan att sakna och sukta.
Ett exempel:

Inka kommenterade nåt jag skrivit på Facebook förra året, och jag bestämde mig där och då, att om hon trodde på mig så skulle jag tro på mig jag med. Stärkt av hennes uppmuntran slutade jag med godis helgen FÖRE PÅSK! Och höll kvar vid det i drygt 4 månader.

Det var inte ens svårt. Glatt tackade jag nej till allt fikabröd och godis utan att sakna det alls. Inga absinensbesvär, inget sockersug, jag bara gjorde.
Det faktumet att hon trodde på mig var allt som behövdes, för jag såg upp till henne och tyckte att hon var allt jag också ville vara.

Så bevisligen kan jag, och det behöver inte ens vara jobbigt om jag hittar just precis rätt X-faktor som triggar mig. Probelmet är att själv lyckas jag aldrig motivera mig som Inka gjorde.
Jag önskar att jag kunde, men jag lyckas inte trots ihärdiga försök.
Jag hamnar istället ständigt i ”fel tänk”, där jag offrar och försakar fast jag borde se vinsterna i mina val, kunna peppa mig själv att nå mina mål och tillåta mig själv att bli framgångsrik i det jag gör.
Men jag saknar X-faktorn och jag kan inte hitta den i mig själv.

Varje gång jag kommer på mig med att tänka tex. ”från och med imorgon kommer jag inte äta godis på 30 dagar, bäst att äta lite idag (med en känsla av ångest), rättar jag mig själv och tänker att:
1. Först och främst har jag valt det själv, så det är inget jag offrar.
2. Jag kommer gå ner i vikt och bli starkare, i slutändan kommer jag definitivt inte ångra mig.
3. Det här är en bra sak, jag kommer må bättre och få bättre balans i kroppen
Osv.
Det finns ju miljoner argument FÖR och egentligen inga EMOT och delvis därför stör det mig att det är så svårt att bryta mina tankemönster. Att jag ständigt börjar med den negativa, offrande, försakande tanken och känslan.


30 dagar med start imorgon. 30 dagar med fullt fokus på mig själv.
Jag ska klara det, jag ska ta en dag i taget och göra varje dag perfekt!
30 dagar och 100%!

Ni är med mig hela vägen hoppas jag?

– Postat genom BlogPress från min iPad

 • http://www.elin79.se/vikt Elin

  Och grattis på bröllopsdagen!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   TACK!!!
   Fast det e egentligen först imorgon. Knasigt nog så visar den korrekt om man hovrar över datumet men 0 dagar kvar tolkas ju som att det är nu, fast det är egentligen 0 dagar men några timmar….

 • http://www.elin79.se/vikt Elin

  Today is the day!!! Lycka till!!!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Japp, nu har det börjat!
   Tack!