There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En ego blogg är vad det är

- oktober 15, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Du låter glad, fick jag höra igår och det stämmer. Jag har känt mig glad, lycklig till och med, de senaste dagarna. Helt utan några krusiduller i vardagen. Vardagslunken är...

Du låter glad, fick jag höra igår och det stämmer. Jag har känt mig glad, lycklig till och med, de senaste dagarna. Helt utan några krusiduller i vardagen.

Vardagslunken är hjärtligt välkommen hos mig och för varje dag som går utan världskrig känner jag att det finns hopp, att livet faktiskt är roligt och att vi sakta jobbar oss tillbaka till ”Det är du och jag mot världen”-känslan.
Jag känner glädjen i kroppen, lusten, orken, styrkan och viljan.
Var det så det kändes?

Bara om mig!

Jag har valt att skriva den här bloggen ur mitt perspektiv. Den skildrar mitt liv så som jag ser det och jag har medvetet valt att så långt det är möjligt, fokusera på mig. Det blir en väldigt vinklad bild, speciellt när jag skriver om mitt förhållande, och i de allra flesta fall finns min man mest som en bifigur i inläggen, vilket inte alls är med verkligheten överensstämmande.

De är ett medvetet val jag har gjort, av flera orsaker. Däremot skriver jag massor om mina underbara vänner och mina underbara instruktörer på Sats. Träningen har, som ni sett, fått en väldigt stor plats i mitt liv.
Men detta är en högst personlig blogg och jag vill verkligen att den ska spegla alla mina bra men också alla mina dåliga dagar. Jag vill visa att ibland mår jag verkligen skit och tycker att jag inte är vatten värd, för det är min verklighet.

Ren och skär glädje!Min verklighet

Och jag vill att bloggen ska spegla min verklighet för jag hoppas att jag ska kunna inspirera andra till att göra samma resa som jag har gjort. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter som tjockis, mina erfarenheter av överviktsoperationer, av bantning och framför allt visa att det går att gå från osäker och rädd med inget självförtroende alls, till det jag är idag, och det jag kommer vara imorgon.

Påverkan

Ibland måste jag kompromissa med mig själv, vad jag ska skriva, för det är svårt att säga att vi bråkar hemma utan att dra in andra halvan av förhållandet i bloggen. Samtidigt så är min grund, min borg här hemma och när det inte fungerar så påverkar det mig i allra högsta grad och på nåt sätt måste det finnas med, lite i alla fall.

Dessutom, ur viktminskningsperspektivet är det jätteviktigt att visa hur kroppen reagerar på hård stress, som när det är struligt hemma, och hur jag själv väljer att hantera motgångarna idag. Hade det varit några år tillbaka så hade maten och godiset stått för trösten. Det var min trygghet då, min belöning och min tröst.

Dela med mig

När jag hatade mig själv som mest, åt jag som mest, fast jag har provat andra varianten med, att inte äta. Jag har ett komplicerat förhållande till mat. Det här och mycket mer vill jag dela med de som finner det intressant, och det händer att jag själv går tillbaka och läser, för att komma ihåg.

Bifigur men viktigast

Så Darling är en bifigur i bloggen, fullt medvetet. I mitt liv är han mitt allt. Det viktigaste och mest värdefulla jag har.
Många av mina vänner som dyker upp i bloggen hänger ihop med träningen och en framför allt, vars närvaro här i bloggen är enorm, har betytt och betyder enormt mycket för mig.
Det är inte så konstigt heller att hon existerar i vart och vartannat inlägg, det är snarare konstigt när det går en dag eller två och vi inte ses eller pratar med varandra.

Andra med

Det finns så många andra som sällan dyker upp i bloggen, inte för att de inte betyder nåt, utan för att jag mest skriver om min vardag och det kanske är folk jag älskar men träffar sällan. Sen kan det ju vara så att alla inte är så intresserade av att bli omnämnda heller och då slipper de givetvis.

Hur som helst så hoppas jag att ni förstår att det ofta finns mer bakom, som jag väljer att inte skriva om. Precis som att det jag skriver om inte alltid representerar det allra viktigaste i mitt liv. Så långt det är möjligt försöker jag dock ge er alla mina tankar och funderingar, nakna, så som de är.

Och nästa inlägg ska vara mer rafflande än det här, jag lovar.

 • Fläskkorven

  Snygg bild – tre fläskkorvar med padding runt magen :)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Du kan fläsk-korva dig för allt du är värd, me think you perfect ändå :D
   Och jag tycker ni är grymma, som så ofta gör nåt kul med releaserna.