There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En garderobsrensning i livet

- januari 3, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Uppe tidigt idag. Tidigt för att vara jullov. Tidigt med tanke på att jag kom i säng 01:20 igår natt. Det var i och för sig tidigt det med, jämfört...

Uppe tidigt idag.
Tidigt för att vara jullov.
Tidigt med tanke på att jag kom i säng 01:20 igår natt.
Det var i och för sig tidigt det med, jämfört med de senaste nätterna när jag kommit i säng 02:30 eller senare.
Men nu tappar jag bort mig.

Jag var trött när Maken väckte mig 07:20 i morse. Jag var skittrött.
Sov uselt hela natten och tankarna snurrade, men EVA, jag tror jag kom på nåt kul till 40-års festen.
Fast kanske är det en idé vi redan kasserat?
Äsh, det kändes som en bra idé nånstans runt 3 i morse i alla fall.

Och 07:20 är 40 minuter senare än jag vanligtvis går upp så det kommer inte bli nån lek nästa vecka när det är dax att vrida tillbaka klockan till verkligheten igen.
När jag inte kan ta på mig mysbyxor och låta bli att sticka ut nosen utanför dörren på hela dagen.

Idag skulle jag upp för att skicka Lilla T till distriktssköterskan för att få sin spruta, som alltid i månadsslutet. Han hade hoppats att jag skulle skjutsa honom men han fick ta min cykel.
Jag hade ingen lust att lämna värmen, ljuset och min kaffekopp.
Dessutom tar det honom kanske 5 minuter att cykla dit.
Nu kommer jag i alla fall att kunna byta kalender på kylskåpet.
Jag har som regel att aldrig vända blad INNAN han tagit sin spruta. På så sätt glömmer jag inte att den ska tas i slutet av varje månad.
Men nu när han kommer hem kan jag hänga upp den nya kalendern för 2012.

Hur gör ni med era gamla kalendrar?
Jag sparar alla för att kunna gå tillbaka och se vad vi gjort under åren. Min plan var att skriva av allt och föra in det i en sån dagbok för 5 år, men jag kom bara ett år eller två innan jag tröttnade och det var ett par år sedan. Så nu samlar den dagboken damm tillsammans med alla gamla kalendrar.

Idag ska jag i alla fall hoppa i jeansen och ta mig ut hade jag tänkt. Åka till maxi och handla mat.
Under Januari samlar vi alla kvitton för att göra en budget på vår ekonomi.
Jag har ett gulligt litet program i min Ipad där jag ska bokföra alla kvitton och sen kan vi se lite vart pengarna tar vägen och hur mycket vi lägger på mat och annat.

Mat är den i särklass största utgiften vi har och dels beror det på att vi är 6 personer varav alla i stort sett äter som en vuxen men killarna äter nog gärna ganska stora portioner dessutom. De är å andra sidan stora allihopa 180 cm och uppåt så det är inte så konstigt.

Dels beror det på att jag handlar på Maxi och allt på kvittot är inte alltid mat.
Det ingår alla badrumsgrejer som sminkrengöring, deo, tandborstar, hårsnoddar, hårfärg mm.
Det ingår alla rengöringsprylar som trasor, maskindiskmedel, tvättmedel, toarengöring.
Det ingår en del kläder som vantar, tröjor, t-shirts och ibland skor som gummistövlar, sandaler och vinterskor till Fisen.
Det ingår även Apoteksvaror och bara mina migränpiller kostar 1000 kr för 18 st.

Men nu ska allt bokföras i sina egna kategorier så får vi lite koll på hur utgifterna ser ut och hur de är fördelade. Det är ju inte varje månad jag köper nya stövlar eller hämtar ut mediciner för ett par tusen.

Sen finns det en fördel med att spara alla kvitton och gå igenom dem och bokföra dem. Man blir lite mer medveten om hur mycket man faktiskt spenderar. För det är ju problemet med plastkortet, att det känns aldrig riktigt som att det handlar om pengar, och när kortet inte funkar ja, då halar man fram ett annat.

Det är sånt här jag gillar med årsskiften. Det blir på många sätt en nystart, en revidering av vad man har, var man står och vilka mål man vill nå. Nya planer för framtiden, nya idéer om hur man ska nå dit.
En garderobsrensning i livet.

20120103-092750.jpg

På tal om mål har jag nu skickat ut två långa mail med förfrågningar för att få klart för mig hur jag själv ska gå vidare med mina mål.
Och jag läser träningstips och träningsbloggar som aldrig förr. I huvudet snurrar fortfarande alla val och alternativ men sakta börjar en riktning ta form. Kanske blir det inte den enorma förändringen jag hade tänkt mig, för jag tänkte initialt att jag skulle göra en kovändning och verkligen göra nåt helt annat som tex LCHF, men jag tvivlar på att det skulle funka i längden och jag tänker långsiktigt.

Vad betyder årsskiftet för er?
Brukar ni göra en nystart kring årsskiftet?

 • http://vardagfest.blogspot.com Erika – LCHF till vardag och fest

  Förr tänkte jag nog mer på nyår som en nystart och hade också en hel del nyårslöften… som jag aldrig fullföljde. Jag har märkt att om jag ska göra stora ändringar i mitt liv så passar vilken dag på året som helst. Däremot så tänker jag självklart på hur jag vill att 2012 ska vara och i år vill jag att 2012 ska vara hälsans år för mig och min familj. Jag ska försöka tänka lite mer på mig själv och våga säga nej när det behövs.
  Ha en bra dag!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Jag vet, det är lite att lura sig själv att tro att nystarter bara går att göra i samband med ett årsskifte men samtidigt tycker jag att det känns så bra i kroppen att börja året med nya tag, nya mål osv. Inte för att jag inte kan annars, men just för att det känns så positivt!

   Ett hälsans år känns sunt och jag hoppas att det är precis vad ni får.
   Själv ska jag ha ett roligt år och fokusera på att ha roligt i allt jag gör :D
   Det är tanken i alla fall.

   Ha en bra dag du med!