There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En höst full av äventyr!

- september 20, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Jag fortsätter leta sällskap. Trots att jag fick en hel del kritik för det sist. Välkommen att joina!!! Den 4:e och 5:e December spelar Opeth på Södra teatern i Stockholm....

Jag fortsätter leta sällskap. Trots att jag fick en hel del kritik för det sist.

Välkommen att joina!!!

Den 4:e och 5:e December spelar Opeth på Södra teatern i Stockholm.

Jag vill gå, men inte ensam. Och Maken är inte intresserad.

Sveriges metalstoltheter Opeth åker ut på en Sverigeturné i slutet av året. Mellan den 29 november och den 6 december landar de i Malmö, Uppsala, Örebro, Göteborg, Stockholm och Gävle. I Stockholm och Göteborg gör de istället för vanliga konserter två unika unplugged-spelningar i respektive stad.

Sveriges sanna stoltheter i Opeth har alltid legat stegen före den övriga metalvärlden. De slutar aldrig utmana sig själva genom svåra och experimentella vägar. Utan att någonsin tappa bort sig själva. Opeth står i en klass för sig med sin tunga och progressiva metal. Tidlösa men samtidigt under ständig utveckling. Det är långt ifrån en överdrift att säga att Opeth blivit ett av Sveriges mest namnkunniga och inflytelserika band ute i världen. I alla kategorier. Deras stora genombrott kom för fyra år sedan med mästerverket ”Watershed”. En skiva som blev en självklar succé i USA, men även i övriga världen där den nådde topp 20-placeringar på listorna i bland annat Japan, Australien och Kanada.

Förra året släpptes gruppens tionde album ”Heritage”. Än en gång överträffade de sig själva med sitt bästa och mest framgångsrika alster hittills. I USA gick plattan rakt in på Billboardlistans nummer 19. En bedrift som det var många år sedan en svensk artist kunde mäta sig med.

Jag tror det blir en lysande spelning, och jag misstänker att den är i stort sett baserad på deras senaste album, Heritage. Har du Spotify, lyssna här.

Den 21/10 spelar Sabaton på Arenan/Fryshuset och dit vill jag också! Jag hoppas att jag har sällskap dit redan, men desto fler, desto roligare så är det nåt du vill hänga med på, säg till!!!

Den 2:a & 3:e November spelas Michael Jackson: The Immortal World Tour – Cirque du Soleil på Globen. Det ska jag gå på med Maken, hoppas jag. Vi har inte köpt biljetter än, men vi såg Cirque du soleil sist de var i Stockholm och det var helt fantastiskt!!!

Det ser ut att bli en fullspäckad höst i år!