There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En kortis om övervikt (dag 10 av 56)

- september 13, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

”In 1995, no state had an obesity rate above 20%. Now all but one does! Time to get healthy,not just skinny!” Visst är det hemskt? Tänk hur många personer, som...

”In 1995, no state had an obesity rate above 20%. Now all but one does! Time to get healthy,not just skinny!”

Visst är det hemskt? Tänk hur många personer, som du och jag, som döljer sig bakom det faktumet.

Jag tycker att det är fruktansvärt men samtidigt tror jag inte att det här på nåt sätt är ett enkelt problem att lösa. Det handlar inte bara om att äta bättre och träna mer. Det är ett mångfacetterat problem.

Som att skräpmat är så mycket billigare att leva på än frukt och grönsaker i tex. USA. Då pratar vi inte bara om maten i sig utan även om fattigdom.

Som att dåliga matvanor förs från generation till generation och kunskapen om matens betydelse för kroppen försvinner på vägen. Många barn idag har inte en aning om hur kroppen funkar och vad maten egentligen tillför. Gamla kunskaper och matlagning från grunden existerar inte i många familjer idag.

Som att folk idag inte har tid att engagera sig. Det är lätt att säga att det bara är en prioriteringsfråga men för en del finns det inte ens utrymme för tanken på att prioritera om.

Som att få stora företag idag har monopol på väldigt stora delar av matindustrin och allt handlar om pengar. De vill sälja med största möjliga vinst och få oss att välja deras mat utan att den nödvändigtvis är nyttig. Fast med mördande reklam kan även kycklingnuggets framstå som ett bra alternativ för en stressad singelförälder. Dessutom har vi mer tillsatser än någonsin i maten.

Att bara säga att det handlar om vad du äter och vad du förbränner är att bagatellisera problemet. Det är mycket mer komplicerat än så för många av oss.

Men det är helt klart dax att göra nåt åt problemet.

Andra sidan av myntet är ju hetsen med att alla som inte är feta ska vara skelettsmala. Trots att det är rådande ideal i media är det enligt mig egentligen inte ett dugg sundare. Det är lika skruvat fast åt andra hållet och det är här emellan vi behöver hitta en balans.

”Strong is the new skinny” tycker jag är superbra. Där handlar det inte längre om att vara anorektiskt smal utan snarare vältränad. Sen behöver inte alla vara vältränade men det är första gången på länge som det ges lite utrymme för att det inte bara är ”Size zero” som är okej. Och vältränad, till en viss gräns, är sunt.

Idag var det i alla fall 10:e dagen i utmaningen (dag 10 av 56) och första vägdagen. Jag klappar mig själv på axeln och berömmer mig för 10 bra dagar avklarade och jag fick även framgång på vågen!

JIPPI!!

Nu laddar jag för 10 fortsatt lika bra dagar, med nya soundtrack i lurarna och vänner runt mig som får mig att må bra!

Hundlöpet i helgen. Shit vad jag är tjock!!!!

Jag skäms som en hund över den här bilden, men faktum är att det här är jag, nu!!!

Nåja, då kan det väl bara bli bättre.

  • Martina

    Hur mycket har du gått ner?
    DUktiga tjejen!!

    • http://www.partypinglan.se Tess

      Tack, men jag avslöjar inga detaljer än. Det har bara gått 10 dagar så det handlar ju inte om jättemycket, men jag e glad, främst för att det blev ett resultat och för att jag fick ledningen :-D