There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En liten uppdatering

- oktober 28, 2009 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det var ett tag sedan jag skrev något positivt om min jakt på kilona och det är för att jag har ägnat tiden åt att gnälla på att jag står...

Det var ett tag sedan jag skrev något positivt om min jakt på kilona och det är för att jag har ägnat tiden åt att gnälla på att jag står still på vågen. Nu verkar det ha släppt!

Det är svårt att vara helt säker men jag har haft minus på vågen 3 veckor på raken nu. Först ett litet, sen ett lite större och nu i Tisdags såg det riktigt fint ut. Jag hoppas verkligen att det håller i sig.

Mat & träning

Visst har det varit kämpigt att vikten inte har rört på sig men jag har fortsatt som vanligt med mat och träning. Jag tror att det var många som trodde att jag inte skulle klara av att upprätthålla den träningsdosen jag har just nu men det går faktiskt fint. Till och med jag är lite lätt förvånad över hur lätt det är att träna. Mina promenader har jag nu i allt större utsträckning ersatt med besök i simhallen. Dessa är inte alls lika väderkänsliga och ger dessutom mer fast jag får jobba lite på att göra dem roligare.

Simma är en bra allsidig och skonsam träningsform. Tar man i ordentligt så tränar man alla muskler och flåset på en och samma gång. Dessvärre tycker jag att det är ganska tråkigt så jag ska försöka ändra inställning. Det är ju helt klart lättare att ta sig till simhallen om det känns roligt :)

20p/dag

Jag fick ju lite påpekanden från min Tisdagscoach att jag åt ett par points för mycket så jag har försökt dra ner det och äter nu 20 points/dag. Träningen ger mig en hel del extra points och ibland äter jag upp dem, ibland äter jag hälften, det blir lite som det blir. Känner jag att jag behöver äta så gör jag det istället för att bara följa klockan och äta när jag ”ska”.

Skillnaden märks

Desto mer jag tränar desto tydligare känner jag i kroppen vad jag behöver. Jag känner stor skillnad på om jag äter före eller efter ett pass och vad jag äter spelar jättestor roll. En banan precis innan jag hoppar i bassängen funkade inte alls bra men gröt en timme innan fungerade mycket bättre.
En banan direkt efter funkar däremot perfekt. Det är lite roligt att faktiskt känna skillnad. Skillnad känner jag också på pumpen där jag ökar på vikterna med jämna mellanrum. Afrodansen är lika svettig hela tiden. Det kommer sig av att när man väl lärt sig koreografin kan man ju göra den ännu bättre och ta i mer, göra rörelserna större osv.

Jag kommer fortsätta med mina 4 pass på Sats/vecka och dessutom 2 pass/vecka i simhallen. Två vilodagar ska jag ha då kroppen bara får återhämta sig och det blir Måndagar och Lördagar.

Och så lite PARTY!!!

I övermorgon åker jag till Åbo med ett stort gäng av mina underbara vänner. Vi åker bara för att festa (läs dricka och dansa) och det kommer att bli supernice!  Jag är en riktig sucker för finlandsbåtar, jag älskar dem helt enkelt, så jag roddar ihop 3-4 resor varje år för mig och mina vänner. Ja alla som följer med känner jag inte än, men det lär jag göra när vi väl kommer i land.

Under dessa resor räknas inga points. Finlandsbåten är en frizon :) Då kan man äta gott och dricka gott och smarra godis. Det är en begränsad tid så man får i alla fall inte i sig hur mycket som helst, speciellt inte av spriten för förr eller senare däckar man. Sen brukar det bli en hel del svettig dans  och en massa springande fram och tillbaka på båten, så lite av det goda gör man av med på plats.

Hur strikt jag än är med kost och träning så mår i alla fall jag bäst av att få släppa loss helt och hållet någon gång nu och då.