There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En magsjuk stackare

- april 3, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Idag skulle jag egentligen åkt till stan med Madde och tjejerna men jag fick avboka. Ninjan blev sjuk i förrgår och vi kunde inte lämna honom. Natten mellan måndag och...

Idag skulle jag egentligen åkt till stan med Madde och tjejerna men jag fick avboka. Ninjan blev sjuk i förrgår och vi kunde inte lämna honom.

Natten mellan måndag och tisdag började han kräkas och det tog inte slut. Han kräktes och kräktes och jag sov mer eller mindre inte alls. Maken åkte till jobbet och jag sov tre timmar mellan 08-11 när Fisen fick ta hand om Ninjan. Sen skulle jag till stan med Lilla T, på läkarbesök till SÖS, så då fick lilla R ta över och vaka över grisen.

Stackars Ninjan bara kräktes, hela dagen. Jag var med Lilla T på SÖS, sen tog vi en sväng via Martin Olsson och köpte lite smått och gott. Jag köpte en stekpanna, kyckling, pappersmuggar med lock (tar alltid med mig kaffe i bilen till jobbet på morgnarna), algsallad (sån där grön som jag älskar som de har på Sushi Yama), och lite annat.

På väg hem bestämde vi oss för att åka en sväng i biltvätten också, det behövdes!

När jag kom hem vid 16 kokade jag vätskeersättning till Ninjan. Risavkok blandat med lite honung och lite salt. Sen började vi med att ge honom en matsked varje halvtimme. Hela kvällen kräktes han och givetvis var han trött och medtagen.

Maken gick och lade sig tidigt och jag tog första halvan av natten, fram till 03:30. Nån stans runt 01, ganska precis ett dygn efter att det verkligen satt igång så tyckte jag att jag kunde börja ana en förbättring. 03:30 väckte jag Maken och gick och lade mig själv.

Hela natten fortsatte Maken med en matsked i halvtimmen, för att fram på morgonen öka det till en varje kvart. Sen blev det två varje kvart och nu är det tre varje halvtimme, vilket blir en dl vätska i timmen. Det är ett bra tag sedan Ninjan kräktes men han kväljer fortfarande lite.

Jag vaknade vid halv elva och kokade mer ersättning, åt frukost och promenerade med Ninjan runt fotbollsplanen. Det var skönt att se honom vaken och pigg. Resten av dagen fortsätter vi med en halv deciliter varje halvtimme och jag tänker att om han sover genom hela natten sen utan problem kan vi sakta börja med lite fast mat imorgon. Lite kokt ris till att börja med.

Så planerna för idag fick ändras till att vara hemma och ta hand om Ninja. Imorgon hoppas jag han mår såpass bra att jag kan träffa Stina och på fredag har jag fullt schema. Först ska jag till läkaren på morgonen och sedan direkt till stan för massage! På kvällen ska jag träffa Martina, alldeles för länge sedan sist!

Lördag har jag inga planer för alls än, söndag ev. Till Hundöarna. Sen är det måndag och jobb som vanligt. Tiden går så snabbt!