There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

En snabb uppdatering

- april 4, 2009 - by , in Gott och Blandat, Vikt-igt, with 2 comments -

Nu har jag inte bloggat på några dagar och jag ville bara förklara varför det har blivit så här… Den här veckan har jag lagt större delen av min tid...

Nu har jag inte bloggat på några dagar och jag ville bara förklara varför det har blivit så här…

Den här veckan har jag lagt större delen av min tid på en ny design till Spastugan.se. Jag känner att det är dax för en makeover och jag vill ha in lite ny funktionalitet som jag har saknat ett tag. Men det går inte fort och det av flera anledningar.

 • Jag är ingen hejjare på PHP även om jag kan tolka det förståeligt
 • Jag är heller ingen fena på databaser
 • Det allra största hindret är dock att OSC är så joxit skrivet och med alla moduler vi har lagt till är koden snart rena Krylliskan att läsa och förstå. OSC må vara en bra grund för en webbutik men tänk om det kunde vara lika enkelt som WordPress när det gällde modulhantering…

Sen är det inte bara koden det handlar om utan också färgschema och det grafiska gränssnittet. Här går jag på känn och låter det ta den tiden det tar för att förhoppningsvis hitta det jag tycker ser ”rätt” ut till slut.

Här har ni en liten förhandstitt på det jag har gjort hittills…

Nya Spastugan.se

Nya Spastugan.se

Ni får gärna kommentera vad ni tycker.

En annan sak som har hänt den här veckan är att jag äntligen fått mina Akoha kort. Jag kommer att skriva ett blogginlägg om det och förklara vad det är och hur man gör så att ni inte står vilsna och undrar. Råkar du vara här inne och läser min blogg men aldrig har gett dig tillkänna och dessutom känner att du väldigt gärna vill vara med och spela Akoha så hör av dig till mig så kanske jag kan spela ut ett kort till dig.

Har ni följt bloggen så har ni läst om att jag har letat efter en träningskompis, någon som vill gå ut och promenera lite  och jag hittade faktiskt en.
I det här inlägget kan ni läsa mer om det: Vad har jag gjort?!

Idag träffade jag min träningskompis för första gången IRL. Vi träffades vid Rudan och promenerade två varv runt nedre Rudansjön, totalt 5 km. Min träningskompis är jättetrevlig och vi hade ett helt underbart väder. Helt klart hoppas jag att det blir fler promenader. Som tack för promenaden delade jag ut mitt allra första Akoha kort, ett tack kort, som tack för att hon ville valla runt mig i skogen en timme. Nu hoppas jag att hon vill spela kortet vidare och tackar någon annan hon känner.

När vi hade sagt tack och hej så promenerade jag upp till Frisbeegolfen där M, J och A spelade för fullt. Jag promenerade runt med dem vilket var roligt men underlaget var sjukt sumpigt och på ängarna låg det en tät doft av äggmök. Helt klart kommer det vara ännu trvligare när det har torkat upp lite. Rätt att ha på fötterna idag hade nog varit simfötter och inte små snygga gympaskor. Det såg ut som om jag hade travat runt i hundskit när jag kom hem men det var bara lera.
Missa inte M´s oförglömliga bild av A när han hämtar sin frisbee i diket…

Totalt promenerade jag nästan en mil idag och det känns i kroppen. Jag har banne mig ont överallt, till och med i huvudet. Jag får väl skylla mig själv som är så sjukt otränad och som vanligt så kommer det nog kännas bättre ganska snart. De första gångerna är alltid värst.

Det här var min vecka och helg so far. Imorgon ska vi vårstäda på altanen så att vi kan sitta där och dricka drinkar hela sommaren sen. Resten av dagen idag blir nog spenderad framför datorn och tv:n.

Just det. Bilden på framsidan är ett frisbeegolfmål, vad annars?

 • http://www.oberlander.se David

  Desginen är på rätt väg- Tummen upp.

 • http://www.spinell.se Mattias

  Akoha baby!

  Vet inte riktigt hur man får in spastugan texten på ett bra sätt i designen, känsn som att den behöver ”masseras” lite med.

  Gummistövlar hade väl varit rätt, vet du hur jobbigt det hade varit att gå den där milen i simfötter?