There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Ett bra men billigt mellis

- januari 28, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Jag är på jakt efter inspiration så har ni förslag, KOMMENTERA! På förmiddagarna äter jag ofta ett äpple som mellis. Det är värt runt 50 kcal. Sen äter jag alltid...

Jag är på jakt efter inspiration så har ni förslag, KOMMENTERA!
På förmiddagarna äter jag ofta ett äpple som mellis. Det är värt runt 50 kcal.
Sen äter jag alltid ett äpple efter träning vilket totalt ger 13 äpplen/veckan. Typ.

Lättmjölk och äpple efter träningKänslig

Problemet är att jag är tydligen lätt känslig för äpplen.
Jag får ont i magen och blir burpig när jag äter äpplen, så var det inte förut, men nu är det så.
Med tanke på att jag redan har en del problem med min mage tänker jag att jag kanske ska dra ner på äpplena. Som regel blir det ofta 2 äpplen varje dag och det kanske är det som är problemet, att jag äter för många.

Hur som helst så tycker jag att det är oslagbart att ha med mig till gymet och äta efter träning men mitt äpple till mellis på förmiddagen skulle jag kunna byta ut. Jag är nästan alltid hemma den tiden på dagen så jag har ganska stor valfrihet när det kommer till alternativ.

Help me!

Jag vill att det ska va nåt som mättar lite i alla fall och det får max innehålla 100 kcal.
Förslag någon?

Jag har provat att byta ut det mot körsbärstomater men jag får visst lite ont i magen av det med. Tomater har jag å andra sidan alltid varit lite känslig mot så det kanske inte är så konstigt.

Fram med alla kloka idéer nu tack!

  • http://bjj-bloggen.posterous.com mattias

    För din del kan det kanske vara bra att varva med bars? Du kan ju köpa en sort som matchar dina behov ganska bra dessutom? Inte som ”huvudmellis” men genom att varva med macka/mjölk/bar etc så kan du få bort lite magproblem

    Här är ett exempel: http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/bars/index.html

  • http://elin79.se/vikt Elin

    En skiva Wasa delikatess med ett skivat kokt ägg på? Enligt Matdagboken är det 30+70kcal. Lycka till i jakten på det perfekta mellanmålet. Själv har jag helt fastnat i keso med hackad apelsin i. Mums!